Közélet 2024. szeptember 25. 10:00

Félegyházán is végez adatfelvételt a KSH a lakosság életmódjáról

Képgaléria
Félegyházán is végez adatfelvételt a KSH a lakosság életmódjáról
Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló Időmérleg adatfelvételt végez Kiskunfélegyházán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Kiskunfélegyháza településen 2025 márciusáig, amelynek során a 10 és 84 év közötti lakosság életmódját, életkörülményeit, időfelhasználását vizsgálják.

Amint az erről szóló tájékoztatóból kiderül, a legutóbbi felvétel több mint 10 évvel ezelőtt készült, ezért különösen fontos, hogy friss, pontos és megbízható adatok álljanak rendelkezésre az emberek időfelhasználásáról. Az adatgyűjtés 242 településen zajlik. A Magyarországon felkeresendő mintegy 36 ezer személy kiválasztása véletlenszerű volt.

Az adatgyűjtés során a KSH megbízásából a Statek Kft. fényképes igazolvánnyal rendelkező kérdezői keresik fel a válaszadókat. Minden sikeres személyes, vagy telefonos interjút követően 5000 forint értékű ajándékutalványt kap postai úton a válaszadó. Az adatszolgáltatóknak lehetősége van a kérdőív weben keresztüli megválaszolására is. Az interneten válaszolóknak a kérdőív és a napló együttes kitöltéséért 10 ezer forint értékű vásárlási utalványt küldenek.
A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU-rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel. A válaszadók személyes adatait a jogszabályoknak megfelelően védi. A résztvevők válaszaiból kizárólag névtelen, összesített statisztikák készülnek, amelyekből a felvételben résztvevők nem azonosíthatók.

A lakosság és az önkormányzat részére hétfőtől csütörtökig 8:00 és 16:30 óra között, pénteken 8:00 és 14:00 óra között a +36 80 200-766 (3-as mellék) telefonszámon, illetve a [email protected] e-mail-címen adnak további felvilágosítást.

Az adatkezelési tájékoztató, valamint az adatgyűjtéssel és eredményekkel kapcsolatos információk elérhetők a www.ksh.hu/idomerleg weboldalon – hívja fel a figyelmet a KSH a kiskunfélegyházi önkormányzathoz elküldött részletes  tájékoztatójában.

 

Kövessen minket a Facebookon is!