Helyi hírek 2024. szeptember 25. 08:00

Lezajlottak a szeptemberi bizottsági ülések

Képgaléria
Lezajlottak a szeptemberi bizottsági ülések
Megtartották a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a jogi és a gazdasági ügyekkel foglalkozó bizottságok üléseit szeptember 23-án és 24-én a városháza tárgyalójában, hogy előkészítsék és megvitassák a szeptember 25-ei képviselő-testületi ülés napirendi pontjait. A művelődési és szociális bizottság ülése létszámhiány miatt elmaradt.

– Több fontos napirendi pontot tárgyaltunk, amelyek közül néhányat külön is szeretnék kiemelni: döntés született a közterület-használatról szóló rendelet módosításáról, az MVM Cégcsoporttal fennálló Együttműködési Megállapodás közös megegyezéssel történő megszüntetéséről és egy új megállapodás megkötéséről, továbbá a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal létszámfejlesztéséről és ügyrendjének módosításáról, valamint szociális lakástámogatási kérelmek elbírálásáról – emelte ki Bense Zoltán, a bizottság elnöke.

Szamosi Endre, aki dr. Réczi László igazolt távollétében helyettesítette a jogi bizottság elnökét, így összegezte az elhangzottakat: – Bizottságunk minden napirendi pontot elfogadott. A tárgyalások során előterjesztések között szerepelt a közterület-használati rendelet módosítása, a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal létszámfejlesztésének és ügyrendjének módosítása, valamint az MVM Cégcsoporttal fennálló együttműködési megállapodás megszüntetése és új megállapodás megkötése. Továbbá módosítottuk a települési támogatásokról szóló önkormányzati rendeletet, a Polgármesteri Hivatal alapító okiratát, és a Somogyi-Segec Kft.-vel kötött feladatellátási szerződést, ami a 4-es számú házi gyermekorvosi és iskolaorvosi körzet ellátására vonatkozik.

– Tárgyaltunk a víziközművek fejlesztésének terveiről, valamint az ehhez kapcsolódóan a Bácsvíz Zrt.-vel megkötött üzemeltetési szerződések módosításáról. Ezen kívül döntést hoztunk több támogatási kérelemről is, amelyek a Borvirág Táncegyüttes Egyesület, a Padkaporos Táncegyüttes, valamint a Huszka József Hagyományőrző és Sport Egyesület kérelmeit érintették. Úgy vélem, az önkormányzatnak kiemelt kötelessége, hogy támogassa a helyi kulturális életet. – zárta gondolatait Gyenes Attila, a gazdasági bizottság vezetője

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!