Helyi hírek 2024. szeptember 27. 08:00

Lezárult a ciklus – elbúcsúzott a képviselő-testület

Képgaléria
Lezárult a ciklus – elbúcsúzott a képviselő-testület
Megtartotta a 2019-2024 évi választási ciklus utolsó ülését a félegyházi képviselő-testület. Csányi József polgármester a 14 napirendi pont megtárgyalása után köszönetet mondott a képviselőknek az elmúlt csaknem öt év munkájáért, és tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy a 2024-es önkormányzati választás során felhatalmazott új képviselő-testület alakuló ülését október 9-én 9 órára hívja össze.

Mint ismert, az elmúlt ciklusban a 2019. évi választások során megválasztott képviselők alkották a képviselő-testület tagjait. Változás egy listás hely esetében történt, amikor 2021. január 31-ével lemondott a Veled a Városunkért Egyesület kompenzációs listáján megszerzett mandátumáról Nagy Lajos képviselő, akinek Németi Hajnalka Erzsébet vette át a helyét. Ő azonban az idei választáson nem mérette meg magát, így most elbúcsúzott a képviselő-testülettől. A grémiumban végzett munkáját a testület nevében egy csokor virággal köszönte meg a polgármester.

Visszatekintve az elmúlt öt évre, igen változatos képet mutat a képviselő-testületi munkája. A 2019 októberében megtartott választás után alig néhány hónappal, 2020 tavaszán berobbant a világjárvány, és az év jelentős részében – az elrendelt veszélyhelyzetre tekintettel – a polgármester hozta meg az önkormányzati döntéseket, a képviselő-testület tagjainak előzetes véleményezését követően. Ez részben 2021-re is igaz volt. A megszokottól eltérő ciklusban összesen 57 képviselő-testületi ülés volt, 1259 határozat és 173 rendelet született.

A 2024. június 9-én megtartott helyi önkormányzati választásokon Kiskunfélegyházán polgármestert és 10 egyéni választókerületi képviselőt választottak meg, továbbá négy kompenzációs listás mandátumot osztottak ki.
Ennek értelmében a következő ciklusban Csányi József marad a polgármester, és a választókörzetekben is minden képviselőt megerősítettek pozíciójában a választók. Továbbra is dr. Réczi László az 1-es számú, Bense Zoltán a 2-es, Gyenes Attila a 3-as, Szamosi Endre Ferenc a 4-es, Balla László Imre az 5-ös, Szabó József a 6-os, Horváth Gábor a 7-es, dr. Ónodi Izabella a 8-as, dr. Kis Ákos Csaba a 9-es, és Ván Jenő a 10-es választókörzet megválasztott képviselőjeként vesz részt a testület munkájában.
A kompenzációs listán mandátumot szerzett: Endre Béla, a Mi Hazánk Mozgalom képviselője, Horváth Tamás Norbert, a Veled a Városunkért Egyesület képviselője, Kis-Szeniczey Kálmán a Veled a Városunkért Egyesület képviselője, valamint Kollár László a Válasszon jövőt! Kiskun Lokálpatrióta Egyesület képviselője.

 

Kövessen minket a Facebookon is!