Helyi hírek 2024. szeptember 26. 16:00

Az Így lettem… sorozat első vendége Kiskunfélegyháza polgármestere volt

Képgaléria
Az Így lettem… sorozat első vendége Kiskunfélegyháza polgármestere volt
Így lettem… hétköznapi beszélgetések, nem hétköznapi emberekkel, címmel egy beszélgetéssorozat vette kezdetét a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban szeptember 25-én, szerdán.

A megjelenteket Abonyi Szilvia, a könyvtár igazgatója köszöntötte, aki elmondta, hogy az estek házigazdája Szemerédi Kornél lesz, aki jelenleg a Szegedi Tudományegyetem közgazdász hallgatója. Az ambiciózus fiatal a májusi diákfesztivál kerekasztal beszélgetését tovább gondolva kezdeményezte a sorozat könyvtári elindítását. Az első esemény vendége Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere volt.

Kornél segítségével az est során betekintést kaphatott a megjelent közönség a polgármester gyermekkorába. A beszélgetés során kiemelt figyelmet kaptak az őt segítő és inspiráló pedagógusok, akik mind hozzájárultak személyiségének alakulásához, tudásvágyának felébresztéséhez. A polgármester beszélt az Ász című televíziós műsorban való szerepléséről is, amire élete fontos állomásaként tekint. Mint mondta, eredetileg állatorvosnak készült, de aztán a PG és a főiskola már teljesen más irányba terelte életét. Fiatalon cégvezetői beosztásának is fontos szerepe volt a későbbi politikai szerepvállalásában, sőt a polgármesteri székért is helyi vállalkozók biztatására szállt versenybe. Beszélt szeretett városáról, az elmúlt 10 év megvalósult fejlesztéseiről és a következő ciklus terveiről, valamint családjáról, hobbijairól.

Végezetül a fiatalokhoz szólt, azokhoz, akik közül talán a jövő városvezetői kerülnek ki.

– Nincsen lehetetlen, csak tehetetlen. Minden vágyunk, ami megfogalmazódik a fejünkben, azt meg kell próbálni valóra váltani. Nem szabad abból kiindulni, hogy úgysem sikerül. Én 14 éves koromban kimondtam, hogy Amerikába fogok menni és 22 voltam, amikor ez megvalósult. A GAMF pályázata segítségével egy nyarat tölthettem ott, ami csodálatos élmény volt és mindemellett kiváló igazolása annak, hogy eléggé akartam. Nyolc évet vártam ugyan erre az útra, de elértem és megtapasztaltam az amerikai álmot. Minden fiatalnak ezt tanácsolom: az álmait nem szabad elnyomni. Tervezni kell! Szükség van a fiatalokra, akik majd átveszik a stafétabotot tőlünk és viszik tovább Kiskunfélegyházát. Ezt tudom mondani: ne féljetek megfogalmazni a vágyaitokat, és ne féljetek attól, hogy ezt valóra is váltsátok! Próbáljatok meg minél jobban közösséget építeni és ne azt nézzétek, hogyan lehet a másikat víz alá nyomni, vagy más hátán felkapaszkodni, hanem hogyan lehet közösen célokat elérni – fogalmazott a városvezető.

A beszélgetéssorozat október 30-án folytatódik, akkor egy hölgy érkezik Kornél székébe, aki korábban köztársasági elnöki tanácsadói szerepet töltött be. Szeretettel várnak akkor is minden érdeklődőt.

Z. A.

 

Kövessen minket a Facebookon is!