Helyi hírek 2024. szeptember 27. 12:00

Ültessünk fát közösen! – ingyen igényelhető díszfa csemete az önkormányzatnál

Ültessünk fát közösen! – ingyen igényelhető díszfa csemete az önkormányzatnál
Az egyre melegebb nyarak és hosszabb aszályos időszakok miatt pusztuló városi fák mind sürgetőbbé teszik újabbak telepítését a környezetünkben. Az utóbbi években ősszel nagyobb mennyiségű díszfa csemetét telepít el az önkormányzat a félegyházi közterületeken a lakótelkek előtt kiszáradt fák pótlása, a zöldfelületek fenntartása érdekében. Mivel – a klímaváltozás kapcsán felismert felelősségtől indítva – a lakosság köréből is mind többen kérnek szakmai segítséget a városi főkertésztől és a városháza szakembereitől, a városvezetés úgy döntött, hogy az önkormányzat idén díszfa csemetékkel támogatja a lakossági törekvéseket. Az akció keretében azok a félegyháziak igényelhetnek térítésmentesen díszfa csemetét, akik vállalják annak, vagy azoknak a szakszerű ültetését, majd a folyamatos gondozását. Amennyiben a területen kiszáradt fa van, annak eltávolításában is kérhetik az önkormányzat munkatársainak segítségét.

Fát igényelni 2024. október 10-éig lehet a [email protected] címen, az alábbi adatok megküldésével:

Igénylő neve:
Igénylő címe, egyben a telepítés helye:
Igénylő telefonszáma:
Igényelt – reálisan telepíthető – fa mennyisége:
Igényelt kiszáradt fa eltávolítása:
Nyilatkozat arról, hogy az igénylő vállalja a helyszínre szállított facsemete(k) szakszerű telepítését az ingatlan előtti közterületen, majd a további gondozását.

A támogatás az igénylés jogossága, és a növények beszerezhetőségének függvényében történik, amelyről az érintettek telefonos vagy írásos értesítést kapnak.


 

Kövessen minket a Facebookon is!