Helyi hírek 2024. szeptember 29. 18:00

Az eső sem szegte kedvét a Mezgé Piknik látogatóinak

Képgaléria
Az eső sem szegte kedvét a Mezgé Piknik látogatóinak
Az esős időjárás ellenére sokan érkeztek a szeptember 28-án megrendezett Mezgé Piknikre. A mezőgazdasági iskola tangazdaságában tartott eseményre a szervezők már régóta készültek, minden korosztály számára érdekes programokat nyújtva.

A kutyaszépségversenytől kezdve a csillámtetoválásig, lovaglási lehetőségekig és kirakodóvásárig számos izgalmas tevékenység várta a látogatókat. A családok, baráti társaságok és a helyi közösségek számára kiváló alkalom volt ez a kikapcsolódásra. Különösen a gyerekek élvezték a napot, szívesen töltötték az időt az állatsimogatóban, kézműves foglalkozásokon és arcfestésen. A versenyen a gazdák büszkén mutatták be kedvenceik legszebb oldalát, a nyertesek pedig jutalomban részesültek.

A felnőttek számára is sok lehetőség adódott, például a helyi kézművesek és termelők standjainál hazai készítésű ételek, italok és termékek várták az érdeklődőket, de friss pörkölt, kürtőskalács, és a legkülönbözőbb helyi alapanyagokból készült finomságokok is kóstolásra csalogatták a látogatókat.

A lovaglási lehetőség és a mezőgazdasági gépek bemutatója különleges élményeket kínált azoknak, akik szerették volna közelebbről megismerni a vidéki élet mindennapjait, valamint a mezőgazdasági szakma rejtelmeit. A tangazdaságban tartott bemutatók során a leendő diákok betekintést nyerhettek az iskola agrárképzéseibe, és találkozhattak a jelenlegi tanulókkal is, akik szívesen megosztották tapasztalataikat.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!