Sport 2024. október 3. 16:00

Őszi verseny eredmények a Koppányoknál

Képgaléria
Őszi verseny eredmények a Koppányoknál
A Kecskeméti Íjász Egyesület szeptember 14-én versenyt szervezett Kecskeméten, a Műkertvárosi Sportcentrumban. Az időjárás előrejelzés ellenére nem egésznapos esőben, hanem borult, de enyhe időben lőtték végig a napot a legbátrabb, időjárástól sem megijedő íjászok. A verseny 24 célon 3 vessző lövésével zajlott, szép környezetben, a Kecskeméti Íjászoktól megszokott gyors és rugalmas szervezéssel.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 3., Kövecses Zsuzsanna 4., Nagy Zoltán 7. helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Tamáskovics Gyula 1., Balanyi Sándor 1., Kis Mónika 2., Dinnyés Gyula 2. helyezést ért el.

2024. szeptember 22-én a Kiskunfélegyházi Repülőtéren mérte össze tudását a Koppányok csapata. A versenyt a KHTK- Fénypárduc Íjász Szakosztálya szervezte. Ez a verseny a Dél-Alföldi Versenysorozat 6. és egyben utolsó állomása volt. Az előző hetihez képest szintén 24 célon 3 vesszővel versenyeztek a Koppányok.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Dongó-Gárgyán Imola 2., Szólya Imre 2.

Vadászreflex íjjal: Zoboki Csenge 2. helyezést ért el.

2024. szeptember 28- án Gyulára utazott a Koppányok 2 küldött csapata, egy rendhagyó csapatversenyre. A szokásos történelmi versenyektől eltérően, nem egyéni versenyzők indultak a próbán, hanem 4 fős csapatok neveztek és mérték össze tudásukat. Ez a verseny pénzdíjas volt, ami még jobban fokozta az élen álló csapatok izgalmát. A verseny selejtező fordulóval indult, amin mindkét Koppány csapat továbbjutott. A selejtező forduló távjai sorrendben: 15, 35 és 25 méter voltak. A második forduló már az elődöntők fordulója volt 25 méteren, itt minden kör után kiesett a legkevesebb pontot lövő csapat.

A viharosan induló versenyszervezés, viharos széllel fűszerezett döntővel, és eredményhirdetéssel zárult. Összegzésképpen egy nagyon jó versenyen, igazi kihívást megélve, csapatépítő jellegű programon vehettünk részt. A Koppányok „Turul” csapata az elődöntős 12 csapatból, a 8. helyezettként zárta a versenyt, a „Koppányok” csapat pedig a 6. helyen végzett.

Eredmények:

6. helyezett „Koppányok” csapat tagjai: Bicskeiné Csányi Mária, Csányi József, Kis Mónika és Balanyi Sándor.

8. helyeztt „Turul” csapat tagjai: Fekete Boglárka, Kiss Tibor, Dinnyés Gyula és Tamáskovics Gyula volt.

Ugyanezen a napon szeptember 28-án, Nagy Zoltán Koppány íjász Domaszéken versenyzett a Déli Farkasok által szervezett 2. Farkaskupa versenyen. Sajnos a versenyen többször is esett az eső, egy alkalommal meg is kellett szakítani a megmérettetést. Az eső ellenére, az íjászok kitartóan, eredményesen lőtték végig a pályát, ami 24 célból állt. Nagy Zoltán modern pusztai íjjal a 12. helyen végzett.

Kis Mónika
Koppány íjász

 

Kövessen minket a Facebookon is!