• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Több napig tartó sivatagi futóversenyen lett első helyezett Lubics Szilvia
Sport 2024. október 2. 16:00 Forrás: HVG

Több napig tartó sivatagi futóversenyen lett első helyezett Lubics Szilvia

Több napig tartó sivatagi futóversenyen lett első helyezett Lubics Szilvia
A versenyzőknek a tűző napon kellett futniuk, a magyar sportoló a második napon vette át a vezetést. A magyar hosszútávfutó nyerte meg a Grand to Grand Ultra versenyt, amin a résztvevőknek hat szakaszra bontva 270 kilométert kellett megtenniük a Grand Canyontól a Bryce Canyonig.

– Egy hátizsákban cipelte az egész heti felszerelését. Éjszakánként derékaljon, hálózsákban aludt egy sátorban, nappal a tűző napon futott többségében 40-50 kilométeres szakaszokat, egy alkalommal 85 km-t, végül pedig 13-at” – olvasható a győzelemről szóló Facebook-bejegyzésben.

Lubics Szilvia a második napon vette át a vezetést, majd meg is őrizte azt a célvonalig, és 45 óra 32 perces teljesítményével több mint egy órával előzve meg a második helyezettet. A versenyen volt egy másik magyar induló is, Roskovics Miklós a hatodik lett.

Lubics Szilvia két évvel ezelőtt is részt vett egy hasonló megmérettetésen, a Utah államban megrendezett Moab240 ultrafutóversenyen harmadikként futott be a célba. Ugyanebben az évben az Antarktiszon megrendezett ultramaratonon is futott, és a női mezőnyben ő bizonyult a legjobbnak – adta hírül a HVG

 

Kövessen minket a Facebookon is!