Sport 2024. október 6. 14:00

Az év serdülő női ökölvívó bajnoka lett Mészáros Dominika Rita

Képgaléria
Az év serdülő női ökölvívó bajnoka lett Mészáros Dominika Rita
U12 és serdülő országos bajnokságon szerepelt a Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémia a mögöttünk hagyott hétvégén. A Hajdúszoboszlón rendezett tornán 71 egyesület 271 ökölvívója lépett szorítóba. A mieink 7 fő versenyzővel képviselték városunkat, öregbítve Kiskunfélegyháza nevét az ökölvívó sport palettáján.

Eredmények:

Mészáros Zóra: U12 korcsoport, 48 kilogramm - 2. hely,

Tajti Fanni: serdülő leány, 48 kilogramm - 2. hely,   

Nemcsok Levente: serdülő fiú, 37 kilogramm - 3. hely. (megosztott pontozással kapott ki a későbbi bajnoktól)

Kozák Nikolasz: serdülő fiú, 46 kilogramm - 7. hely, 

Kozák Norbert: serdülő fiú, 50 kilogramm - helyezés nélkül, 

Rálik László: +91 kilogramm - 5. hely,   

Mészáros Dominika Rita: serdülő leány, 60 kilogramm - 1 helyezett.

Ramocsa Sándor vezetőedző értékelése szerint sportolóik szereplése elégedettséggel tölti el, hiszen szép eredmények és helyezések születtek a tornán. Külön kiemelte Mészáros Dominika Rita teljesítményét, hiszen minden mérkőzésén döntő fölénnyel aratott győzelmet. Az aranyérem mellett az ítészek egyöntetű döntése alapján Mészáros Dominika Rita lett a 2024. év legjobb női serdülőkorú ökölvívója is, amit különdíjjal ismertek el. Dominika az idei évben válogatott kerettagként képviselte hazánkat Bosznia-Hercegovinában az Európa-bajnokságon. Ezen a hétvégén junior korosztályban száll ringbe nemzetközi porondon. Novemberben korosztályos országos bajnokság Székesfehérváron, decemberben pedig Gyergyószentmiklóson egy nemzetközi torna is szerepel a versenynaptárában. Elhivatottsága, szorgalma már most kiemeli őt a mezőnyből.

A vezetőedző hálás szívvel mondott köszönetet a támogatóknak, akik nélkül sikereik nem jöhettek volna létre: Manga István, az MGI Kacsa Kft. tulajdonosa, Mogyoró Dezső, a FAMILY ÉTTEREM ( Dzsen-Mill Kft.) tulajdonosa, Tarjányi Zoltán, az AT&KM Kft. tulajdonosa, valamint a csapattagok szüleinek támogatása, akik mindig, minden körülmények között teremtenek családias hangulatot és nyújtanak biztos hátteret az akadémia sportolóinak.

Kövessen minket a Facebookon is!