Helyi hírek 2015. január 3. 01:15 Forrás: baon.hu

Elbúcsúztatták az évet a nyugdíjasok

Elbúcsúztatták az évet a nyugdíjasok
Vidám műsorral egybekötött programmal búcsúztatta az évet a tiszaalpári Nyugdíjas Baráti Kör. Az alkalomra meghívták azokat is, akik segítették, támogatták működésüket.

Tiszaalpáron három nyugdíjasklub is működik. Egymás rendezvényeire is el szoktak menni, hogy közösen szórakozzanak. Ezúttal a Nyugdíjas Baráti Kör tagjai tartották óév búcsúztató programjukat a művelődési ház nagytermében.


A hagyományokhoz híven terített asztal várta a klub tagjait és a meghívott vendégeket. A jelenlévőket Kiss Imre, az egyesület elnöke köszöntötte. Megemlítette azokat a programokat, melyeken az év folyamán részt vettek. Voltak Ki mit tud-on, kártya- és tekeversenyen, megtartották nem csak a nőnapot, de a férfinapot is. Az egyesület elnöke büszkén beszélt arról, hogy a klub táncosai első alkalommal vettek részt nyilvános fellépésen, Solton, ahol harmadik helyezést értek el. Természetesen a település ünnepségein is részt vettek, és kirándultak több alkalommal. Megünnepelték a klubtagok névnapjait, és halsütő napot is szerveztek a Holt-Tisza partján.

Az évbúcsúztató alkalmával köszöntötték azokat, akik kerek születésnapot ünnepeltek, vagy éppen a napokban volt a születésük évfordulója. Köztük volt maga Kiss Imre, és a klub legidősebb tagja, a 92 éves Huszár Károlyné is. Valamennyi jelenlévő kapott apró ajándékot és meghívták az évbúcsúztató ünnepségre a lakiteleki Kösöntyű néptáncegyüttest is, akik táncukkal szórakoztatták a nyugdíjasokat. Addig, míg elfogyasztották a pacalpörkölt vacsorát, a Baranyi trió muzsikáját hallgathatták. Később természetesen a jelenlévők is megmozgatták lábukat a zene ütemére, és közösen nótáztak a muzsikusokkal.

Fotó: Szentirmay Tamás

 

Kövessen minket a Facebookon is!