Sport 2024. október 11. 16:00

Mozgalmas hétvége az ökölvívásban

Képgaléria
Mozgalmas hétvége az ökölvívásban
Az elmúlt hétvége is mozgalmasan zajlott a Kiskunfélegyházi Papp László Ökölvívó Akadémia versenyzőinek, hiszen a sportolók egy része Egerben, a VII. Eger Kupán mérettette meg magát, a többiek Lakiteleken szerepeltek, az I. Hungarikum Liget Kupán.

Egerben három versenyző képviselte az egyesületet: Mészáros Zóra leány U12 korosztályban, 48 kilogrammban, Mészáros Dominika Rita serdülő leány korosztály, 63 kilogrammban és Tajti Márkó junior férfi korosztály 57 kilogrammban. A versenyen – egy új szabálynak köszönhetően – lehetőség volt a lányoknak egy korcsoporttal fentebb indulniuk, így Mészáros Zóra serdülő leány korcsoportban az idei évben az Európa-bajnokságot is megjárt Magyar Bajnokkal meccselt. Sajnos nem Zóra győzelmével zárult az összecsapás, de Ramocsa Sándor vezetőedző véleménye szerint a sikerek őt is hamarosan utolérik. Mészáros Dominika Rita a múlt heti Magyar Bajnokságot követően junior korcsoportban – egy súlycsoporttal fentebb, 63 kilogrammban állt a szorítóba. Dominika mindkét nap, korosztályos válogatott versenyzőket is felülmúlva, ismét győzedelmeskedett. Első nap döntő fölénnyel, második napon egyhangú bírói pontozással kerekedett felül. Tajti Márkó oda-visszavágó keretében játszott presztízsmeccset. Sajnos a versenyzőnek nem sikerült a győzelem, a bírókat nem sikerült meggyőznie a megmérettetésen. A vezetőedző értékelése szerint az ő sikerei is hamarosan érkeznek.  

A lakiteleki I. Hungarikum Liget Kupa célja a sportág népszerűsítése volt, így a mérkőzések végén nem hirdettek eredményt, bemutató meccsek zajlottak. A kiskunfélegyházi egyesület versenyzői voltak: Juhász Lilike: U9 korosztály 48 kilogrammban, Tajti Fanni: serdülő leány 48 kilogrammban, Karsai Hédi: junior női 54 kilogrammban, Nemcsok Levente, Seres Viktor: serdülő fiú, 42 kilogrammban, Kozák Nikolasz: serdülő fiú 46 kilogrammban, Kozák Norbert: serdülő fiú 50 kilogrammban, és a nap meglepetése volt Rónai Márton János junior férfi 66 kilogrammban, aki jóval rutinosabb ellenfelén kerekedett felül.

Ramocsa Sándor vezetőedző értékelése szerint nagyon eredményes, gazdag hétvégén vannak túl. Hangsúlyozta, hogy véleménye szerint a kiskunfélegyházi ökölvívás újra visszaemelkedett az őt megillető helyre a sportágak palettáján. Köszönetét fejezte ki támogatóiknak: Manga Istvánnak, az MGI Kacsa Kft. ügyvezetőjének,  Mogyoró Dezsőnek, a FAMILY ÉTTEREM Dzsen-Mill Kft. vezetőjének,  Tarjányi Zoltánnak, az AT&KM Kft. vezetőjének, valamint a lelkes szülőknek, akik stabil hátteret biztosítanak a versenyzőknek.

Kövessen minket a Facebookon is!