Helyi hírek 2024. október 13. 12:00

Díjazták az állatvédelmi rajzpályázat nyerteseit

Képgaléria
Díjazták az állatvédelmi rajzpályázat nyerteseit
Több mint négyszáz alkotás érkezett a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság rajzpályázatára. A felelős állattartás, az állatok szeretete és az állatvédelem témájában készült legjobb alkotásokat október 10-én, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban díjazták.

A díjazottakat és családtagjaikat Abonyi Szilvia, a Petőfi Sándor Városi Könyvtár igazgatója köszöntette. Kiemelte, hogy a szeptember 30. és október 13. között zajló Állatvédelmi Témahéthez nemcsak a rajzpályázatra érkezett alkotások kiállításával, hanem más programokkal is csatlakozott a könyvtár. Az óvodásoknak gyerekkönyvtári foglalkozásokat szerveztek, hogy a legkisebbek játékosan, meséken keresztül ismerkedjenek meg az állatok védelmének fontosságával. Az általános iskolásoknak pedig az Argos Állatvédelmi Közhasznú Egyesület munkatársai tartottak kutyás, interaktív előadást a felelős állattartásról.

Fekete-Setény Tamara, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság bűn- és balesetmegelőzési előadója azt emelte ki, hogy a bűnmegelőzési szakemberek a gyermekektől az idős korosztályig életkori sajátosságaiknak megfelelően próbálják felhívni a figyelmet az állatvédelem fontosságára. Hozzátette azt is, hogy október 4-e az állatvédelmi világnap, és ebből az alkalomból a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság a Dél-100 Kft. támogatásával rajzpályázatot hirdetett a felelős állattartás, az állatok szeretete és az állatvédelem témájában. Nevezni óvodás korosztálytól felsős korosztályig lehetett, A/3 vagy A/4 méretű rajzokkal.

A felhívásra több mint 400 pályamunka érkezett félegyházi és vidéki intézményekből. A kiállított munkák között kedvenc állatok rajzát, sok-sok cicát, kutyát és nyuszit találunk, de volt, aki egy-egy védett fajt, vagy épp a kutyamenhely mindennapjait örökítette meg.

Óvodás kategóriában első helyezést ért el Szekeres Sára, a pálmonostorai Napsugár Óvodából, második helyezett lett Dávid Dorka, a félegyházi Dózsa oviból. A harmadik díjat szintén a Dózsa óvoda pályázója nyerte, Tóth-György Máté.

Az alsó tagozatosok kategóriájában Demeter Dorka, a Constantitum Intézmény diákja vihette haza az első helyezettnek járó ajándékcsomagot. Második helyen Szalai Lara, a Batthyány Lajos Általános Iskola tanulója, harmadik helyen Tóth Emili, a Dózsa György Általános Iskola diákja végzett.

A felsősöktől beérkezett rajzok közül a zsűri Márkus Liliána, a kerekegyházi Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjának pályázatát választotta a legjobbnak. Második helyezést ért el Jáger Diána, a félegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskolából. A harmadiknak járó díjat szintén a József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulója, Fekete Tünde vihette haza.

A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőrség Facebook oldalán a legtöbb like-ot Hajdu Ramóna, a bajai Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény hetedikes tanulója kapta, így rajzával különdíjban részesült. A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság különdíját Rekedt-Nagy Panni vehette át.

Az okleveleket, rajzfüzetből, színes ceruzából és finomságokból álló ajándékcsomagokat Fekete Krisztina, a Dél-100 Kft. képviselője és Fekete-Setény Tamara adták át.

G. E.

 

Kövessen minket a Facebookon is!