Sport 2024. október 13. 18:00

Hosszabbításban veszített a Félegyháza a Vadkert ellen

Hosszabbításban veszített a Félegyháza a Vadkert ellen
A vármegyei első osztályú labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójában a Kiskunfélegyháza a Soltvadkerti TE Soltút csapatát fogadta. A találkozó előtt a vendégek sokkal jobb helyen álltak a tabellán, mint a hazaiak.

Az elmúlt évi bajnokságban a soltvadkertiek mindössze egy ponttal maradtak le a jelképes dobogóról. Ebben az őszi szezonban is jól teljesítenek. A találkozó előtti teljesítményük is azt mutatja, hogy versenyben vannak a legjobbakkal. Hét mérkőzésből hármat sikeresen teljesítettek, ugyancsak három alkalommal döntetlent játszottak, és csak egyszer szenvedtek vereséget.

Ezzel szemben a Kiskunfélegyháza évek óta nem látott legrosszabb őszi szezonját produkálja. Hat mérkőzésből mindössze egy alkalommal sikerült nyerniük, kétszer döntetlent értek el, három alkalommal pedig vesztesként hagyták el a pályát. Ez azért is érthetetlen, mert a játékosállomány szinte ugyanaz, mint az előző bajnoki évben volt. Igaz, a gólerős Oroszi Tibor most sérült, de az újonnan igazolt Oldal Tibor remekül helyettesíti, és ő áll a házi góllövőlista élén. A Soltvadkert elleni mérkőzés előtt ugyanis a Kiskunfélegyháza góljainak a jelentős részét ő rúgta, ami kiváló teljesítmény. A mostani mérkőzésen is jelentős szerepet játszott abban, hogy az első játékrészben vezetett a Kiskunfélegyháza. Már a találkozó elején sikerült megszereznie a vezetést, amit az első félidő vége felé megduplázott. Erre a soltvadkertiek csak eggyel tudtak válaszolni.

A második félidő már ugyanúgy alakult a Félegyháza szempontból, mint az első, mert a vendégeknek sikerült egalizálni az eredményt. Már-már úgy tűnt, hogy döntetlenül végződik a találkozó, de a hosszabbításban egy durva szabálytalanságot nem adott meg a játékvezető a Kiskunfélegyházának. Az ellentámadásból viszont sikerült a győztes gólt megszerezni a Soltvadkertnek, ami azt is jelentette, hogy három ponttal térhettek haza. A találkozó utolsó percében történt még egy esemény, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Erős Gergő egy szabálytalanság után sárga lapot kapott a játékvezetőtől, amit még durva szavakkal is kommentált. Ezt követően megkapta a második sárga lapját is, majd pedig felmutatták neki a pirosat.

Kár, hogy a találkozó ilyen eseménnyel és ilyen eredménnyel zárult, mert a két csapat között nem volt különbség. Az első félidőben kimondottan jól játszott a Kiskunfélegyháza, aminek meg is lett az eredménye. A második játékrészben kiegyenlített játék folyt, aminek a végén a soltvadkertieknek sikerült megszerezni a győzelmet.

Némedi Norbert: Megpróbáltunk mindent annak érdekében, hogy a három pontot megszerezzük. Az első félidőben vezettünk is, de a szerencse ezen a napon nem a mi oldalunkon állt. Volt néhány olyan véleményes szituáció, amiben a játékvezető nem biztos, hogy a legjobb döntéseket hozta. Ettől függetlenül gratulálok a Soltvadkertnek, mert három gólt sikerült szerezniük. Próbáljuk majd kijavítani a hibákat.

Kiskunfélegyháza–Soltvadkerti TE Soltút 2–3 (2–1)

Kiskunfélegyháza, vezette: Barta Norbert István (Barticz Tamás, Tihanyi Gábor).

Kiskunfélegyháza: Cseh – Magony, Oldal, Nagy V. (Marsa 62.), Szabó D., Kovács P. (Erős 64.), Urbán, Szabó P., Kurgyis K., Huszka M., Molnár E. Vezetőedző: Némedi Norbert.

Soltvadkert: Faddi – Veszeli, Gráczer, Huszka B. (Rácz 65.), Farkas Bé., Nagy A. (Farkas Ba 94.), Áman, Májer, Huszty, Léwang, Bányai. Technikai vezető: Varga József.

Gólszerző: Oldal 17. 38., illetve Farkas Béla 21., Rácz 68., Nagy A. 92.

Sárga lap: Huszka M. 6., Szabó D. 34., Nagy V. 62. illetve Huszka B. 36., Veszeli 77.

Piros lap: Erős 95. percben.

 

Sz. T.

Kövessen minket a Facebookon is!