• Kezdőlap
  • Hírek
  • Kultúra
  • Őszi kórustalálkozó Kiskunfélegyházán: négy kórus varázsolta el a közönséget
Kultúra 2024. október 15. 18:00

Őszi kórustalálkozó Kiskunfélegyházán: négy kórus varázsolta el a közönséget

Képgaléria
Őszi kórustalálkozó Kiskunfélegyházán: négy kórus varázsolta el a közönséget
A Kiskunfélegyházi Zenebarátok Kórusa szervezésében négy kórus lépett fel az Őszi Kórustalálkozón a Móra Ferenc Művelődési Központban. A találkozón klasszikus és kortárs művek egyaránt megszólaltak, a közönség pedig vastapssal jutalmazta a fellépőket. A rendezvény minden korosztályt megszólított.

Sokan voltak kíváncsiak a Kiskunfélegyházi Őszi Kórustalálkozóra, amelyet a Móra Ferenc Művelődési Központban tartottak az elmúlt hétvégén. Szinte minden korosztály képviseltette magát a közönség soraiban. A városvezetés részéről Balla László alpolgármester vett részt a programon. A rendezvényt a Zenebarátok Kórusa szervezte. A találkozón a félegyházival együtt négy kórus mutatta be előadását, szórakoztatva a hallgatóságot. A klasszikus művektől kezdve, filmzenéken át, kortárs zeneszerzők művei is felcsendültek a központ színháztermében.

Elsőként a Szentesi Bárdos Lajos Vegyeskar lépett színpadra. A kórus 1977-ben alakult, fő céljuk a kóruszene ápolása és Szentes város komolyzenei életének gazdagítása. Az együttes az alapító nevét halála után vette fel. Rendszeresen közreműködnek a városi ünnepségeken, és önálló hangversenyeket is tartanak. Vezényelt: Farkas Márta és Nagy János.

Másodikként a Bajai Liszt Ferenc Énekkar adta elő műsorát. A kórus története 160 évre nyúlik vissza. Rendszeresen fellépnek a 2009 óta évente megrendezett, mára országosan elismert Pünkösdváró Kórusfesztiválon. Vezényelt: Makkai Gézáné.

Harmadikként a Keszthelyi Helikon Kórus lépett fel. A Helikon Kórus már több mint három évtizede aktívan részt vesz Keszthely város kulturális életében. Két évvel ezelőtt alapításuk helyszínén, a Festetics-kastélyban adtak koncertet 35 éves jubileumuk alkalmából. Vezényelt: Haga Kálmán.

Végül a házigazda Zenebarátok Kórusa lépett színpadra. A kórus 1995-ben alakult, alapító karnagya Kapus Béla volt, aki fáradhatatlan munkával nevelte ki a zeneszerető és zeneértő közösséget. A Zenebarátok Kórusa a Bács-Kiskun Vármegyei Értéktár részét képezi. Vezényelt: Vili Balázs.
A közönség mindegyik fellépőt vastapssal jutalmazta.



B.D.

Kövessen minket a Facebookon is!