• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Mészáros Gyula családja is részt vett a róla elnevezetett emlékversenyen
Sport 2024. október 19. 14:00

Mészáros Gyula családja is részt vett a róla elnevezetett emlékversenyen

Képgaléria
Mészáros Gyula családja is részt vett a róla elnevezetett emlékversenyen
Újra megrendezték a Mészáros Gyula emlékversenyt a Darvas Általános Iskolában, a legendás edző és testnevelő munkássága előtti tisztelgés jegyében. A 31. alkalommal megtartott atlétikai versenyen Kiskunfélegyháza valamennyi általános iskolája, valamint a környező települések intézményei is képviseltették magukat. Október 17-én, csütörtökön ünnepélyes megnyitóval indult az emlékverseny, ahol Szamosi Endre önkormányzati képviselő, Pálfi Tamás tankerületi igazgató és az intézmény vezetője, Jankovszki Zoltánné Andrea köszöntötte a megjelenteket.

Pálfi Tamás külön gratulált a versenyen megjelent sportolóknak, hangsúlyozva az elért eredmények értékét, és sok sikert kívánt a nap további megmérettetéseihez. Beszédében kiemelte a sport fontosságát a fiatalok életében, és Mészáros Gyula alakját, aki a sportban és az oktatásban is kiemelkedő személyiség volt.

Szamosi Endrea rendszeres mozgás és a sport pozitív élettani hatásáról beszélt úgyis, mint nyugalmazott testnevelő tanár. Mint fogalmazott, ezek szerepe meghatározó a fiatalok kitartásra, fegyelemre és önismeretre nevelésében.

Jankovszki Zoltánné Andrea köszöntőjében a verseny névadójának erényeit összefoglalva kiemelte: minden erejével azon munkálkodott, hogy diákjai megszeressék a sportot, és elköteleződjenek a rendszeres mozgás mellett. Emellett példát mutatott emberi hozzáállásával és kitartásával is.

Az eseményen jelen volt Mészáros Gyula özvegye, fia, lánya és unokája is. Az esemény különösen emlékezetes pillanatai közé tartozott, amikor az unoka is rajthoz állt nagyapja emléke előtt tisztelegve, aki életét a sport és a testnevelés népszerűsítésének szentelte.

Az eredményekről később beszámolunk.

V. B.

 

Kövessen minket a Facebookon is!