Sport 2015. január 4. 21:05

Negyedszer is kupadöntős az Astra Kiskunfélegyháza HFC (videóval)

Képgaléria
Fordulatos, izgalmas mérkőzésen 4-3-ra győzött a női futsal Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján az Astra Kiskunfélegyháza HFC. A félegyházi sportcsarnokban megrendezett összecsapáson a vendég Tolna- Mözs már 2-0-ra is vezetett, de az Astrának sikerült fordítania. Az együttes kettős győzelemmel jutott a fináléba, ahol a Hajdúböszörményi TE lesz az ellenfele.

Az elődöntő első találkozóján az Astra 6-2-re diadalmaskodott, így kedvező helyzetből várhatta a visszavágót. A mérkőzés előtt az is kiderült, hogy a másik ágról a Győri ETO-t legyőző Hajdúböszörményi TE küzdhet meg a kupáért.

 

A találkozót a szervezetten játszó Tolna- Mözs kezdte jobban, hiszen amíg az Astra csak kapufákig jutott, addig a vendégek bő tíz perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. (0-2)

A vészkapussal felálló Tolna- Mözs az első félidő hajrájáig őrizte előnyét, sőt annak a növelésére is megvolt az esélye. A helyzeteivel azonban nem élt és az Astrának a 19. percben Szabó Boglárka találatával szépítenie sikerült. (1-2)

 

Az összecsapás ezt követően is nyílt maradt, sok helyzetet láthatott a népes publikum.

 

A fordulás után koncentráltan kezdett az Astra, melynek eredményeképpen Gál Tímea góljával egyenlítenie tudott. (2-2)

 

A nyílt sisakos mérkőzésen mindkét fél előtt adódott lehetőség a harmadik találat megszerzésére, ez végül az Astrának sikerült. A 27. percben Gál Tímea az üresen álló vendégkapuba ívelte a labdát. (3-2)

 

A Tolna- Mözs csapatát minden dicséret megillette, hiszen ezt követően sem adták fel és a 31. percben kiegyenlítettek. (3-3)

 

A hajrában a nagyot küzdő Szabó Boglárka újabb góljával végül összejött az Astra- siker. A csapat kettős győzelemmel, 10-5-ös gólaránnyal jutott be a döntőbe. 

 

Női futsal Magyar Kupa elődöntő, visszavágó: 2014. 01. 04.

Astra Kiskunfélegyháza HFC- Tolna- Mözs (1-2) 4-3

gólszerzők: 19. p. Szabó Boglárka, 22. p. Gál Tímea, 27. p. Gál Tímea, 38. p. Szabó Boglárka ill. 5. p. Kakuszi Adrienn (öngól), 11. p. Mausz Renáta, 31. p. Folk Zsuzsanna

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!