Helyi hírek 2015. január 5. 13:30 Forrás: Petőfi Sándor Városi Könyvtár

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása.

Használd ki okosan a téli estéket, és nyerj! A Napraforgó Kiadó pályázatot hirdet "recenzió" írására 6-14 éves gyerekek részére. A pályaművekben a kiadó gondozásában megjelent, szabadon választott könyvéről várunk egy ismertetőt vagy ajánlót. A pályaműveket a következő adatokkal: név, életkor, szülő telefonszáma, esetleg megjeleníthető fotó a [email protected] e-mail címre kérjük küldeni. Beküldési határidő: 2015. február 27.



Nem olvasmánynaplót kérünk (bár annak is örülünk), hanem személyes élményeket, hogy meg tudjuk olvasóinktól, melyik könyvünket miért is szerették meg. Az első tíz beküldő garantált ajándékot kap! A pályaművek közül a zsűri által legjobbnak ítéltek kikerülnek az adott könyv oldalára, és egy sorsoláson vesznek részt, melynek során az alábbi díjakat sorsoljuk ki: 6 db 5000 Ft értékű Zoo Café ajándékutalvány; 6 db 5000 Ft értékű Napraforgó Kiadó könyvcsomag. Eredményhirdetés: 2015. március 12. Az eredményről a pályázókat e-mailben értesítjük, és kihirdetjük a kiadó webes felületein (http://www.napraforgokiado.hu; http://www.facebook.com/napraforgokonyvkiado.hu ).
 

Fehér Klára Irodalmi-díj 2015

A Nemes László író és műfordító által, 2003-ban alapított Fehér Klára Irodalmi-díj Kuratóriuma a 2015-ös évben is várja a tehetséges fiatalok jelentkezését. A díjat minden évben egy - esetleg megosztva két - fiatal, 40 év alatti magyar író kapja, a díjkiosztást megelőző egy-két évben írt, illetőleg megjelent, bármely irodalmi műfajba tartozó, a névadó Fehér Klárának humanista, a mindennapi élet tisztaságáért küzdő szellemiségét idéző munkájáért. A díjkiosztásért felelős alapítvány székhelye a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Kuratórium tagjai pedig: Nemes László író és műfordító, a díj alapítója, Görgey Gábor író, Tarján Tamás irodalomtörténész, valamint Arany Zsuzsanna irodalomtörténész. A korábbi díjazottak között szerepelt Esze Dóra, Nyilas Attila, Bene Zoltán, Prágai Noémi, Novák Valentin, Merényi Krisztián, Kiss Mirella, illetve legutóbb (2012-ben) J. Szabó Piroska. A pályázat beküldési határideje: 2015. január 31. Cím: Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 16. A pályázati anyagot postai úton kérjük eljuttatni a fenti címre. A borítékon kérjük külön jelezni: Fehér Klára Irodalmi-díj. Az elküldött munka kísérőlevelében pár soros bemutatkozást is kérünk a szerzőtől.
 

A "CIRKUSZKOCSIVAL A SARKVIDÉKEN” című színielőadás kapcsán a kecskeméti Katona József Színház rajz- és irodalmi pályázatot hirdet "Veszélyben a Föld!" címmel. A pályázatok beadási határideje: 2015. március 1. További részletek a színház honlapján: http://www.kecskemetikatona.hu/ A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.
 

hétfő: zárva kedd, péntek: 9-17 óráig szerda, csütörtök: 12-17 óráig szombat: 8-12 óráig

E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!