Helyi hírek 2015. január 9. 12:10

Tarolt a Batthyány iskola az „Agycsavaró” versenyen

Képgaléria
Tarolt a Batthyány iskola az „Agycsavaró” versenyen
Közel 40 gyerek nevezett a Szent Benedek Szakképző Iskola „Agycsavaró” versenyére. A matematikai és logikai feladatok megoldásában A Batthyány Lajos Általános Iskola diákjai jeleskedtek, ugyanis ők végeztek az első három helyen.

A gyalogosok számára felfestett zebra felváltva, fehér és fekete csíkokból áll, melyek szélessége egyaránt 40 cm. A gyalogátkelő festése az út mindkét oldalán fehér csíkkal kezdődik. Hány méter széles az úttest, ha a fehér csíkok száma 10? (Lehetséges válaszok: A: 7,2, B: 7,4, C: 7,6, D: 7,8, E: 8,0)

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kellett válaszolniuk január 8-án a Szent Benedek Szakképző Iskola „Agycsavaró” szellemi vetélkedőjén részt vevő diákoknak. Emellett szerkesztési és logikai feladatokkal is meg kellet birkózni azoknak a 7-8. osztályos diákoknak, akik vállalkoztak a megmérettetésre.

A feladatokkal végül a Batthyány iskola képviselői birkóztak meg a legeredményesebben. Az első helyen Nemes Bernadett (felkészítő tanára: Selyem Erika) végzett. A második helyezettnek járó ajándékot Csányi Tamás (felkészítője: Rádiné Petróczi Márta) vehette át, a harmadik helyet Rádi Kristóf (felkészítő tanára: Selyem Erika) szerezte meg.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!