Helyi hírek 2015. január 9. 17:03

Elhunyt dr. Marschalek György

Képgaléria
Elhunyt dr. Marschalek György
Dr. Marschalek György 1934. május 25.-én született Budapesten. Sződön nevelkedett, gimnáziumi tanulmányait Vácon végezte, ahol érettségi vizsgát tett.

A Szegedi Orvostudományi Egyetemre felvételizett, ahol 1959-ben szerzett diplomát „Cum Laude„ minősítéssel.

Első és egyetlen munkahelye a Kiskunfélegyházi Városi Kórház és Rendező intézet lett, ahol végleges nyugdíjba vonulásáig dolgozott a belgyógyászaton, kardiológiai szakrendelésen, a krónikus belosztályon.

„Bel betegségek”-ből  szakvizsgázott 1964-ben. Kedvenc szakterülete a kardiológia, ezzel foglalkozott  behatóbban.

A hatvanas évek közepén hívták kórházigazgatónak Pincehelyre, de nem fogadta el a felkérést. 1973-ben Őt nevezték ki igazgató főorvosnak a Városi Kórház élére, ahonnan 1975-ben lemondott azért, mert Ő a „ gyógyításra és nem a hivatalnokoskodásra esküdött föl „.

A belgyógyászat főorvosa lett, ahol többek között a kardiológia és az intenzív osztály is hozzá tartozott. 1997-től nyugdíjazásáig a krónikus belosztályt vezette. A kórházi munka után a rendelőintézetben a kardiológiai szakrendelést tartotta késő estéig.

A több mint 45-év alatt, amíg dolgozott, nagyon sok kiskunfélegyházi beteget gyógyított meg , akik mind hálás szívvel gondolnak rá. Ezen kívül a város vonzáskörzetéhez tartozó településekről is számtalan volt betege és annak hozzátartozói is hálával gondolnak rá.

Többször kapott munkájáért elismerést így például 1977-ben Miniszteri Dicséretet, 1986-ban „ Pro Urbe Kiskunfélegyháza „ díjat, 2006-ban „ Bács – Kiskun Megye Egészségügyéért „ kitüntetésben részesült.

1960-ben házasságot kötött, felesége szintén az egészségügyben dolgozott. Három gyermekük és négy unokájuk van.

 

Kövessen minket a Facebookon is!