Helyi hírek 2015. január 12. 14:15 Forrás: baon.hu

Kis híján megölte gyermekkori barátját

Kis híján megölte gyermekkori barátját
Két gyerekkori barát részegen vitatkozott, majd verekedett egy félegyházi diszkó előtt, végül az idősebb férfi úgy megütötte cimboráját, hogy az megtántorodott, elesett és beütötte a fejét. A tavaly augusztusi ügyben a napokban emelt vádat a megyei főügyészség.




Dr. Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtószóvivője elmondta: a 32 éves vádlott és a 29 éves sértett - akik gyermekkoruk óta barátok - 2014. augusztus 30-ról 31-re virradó éjszaka Kiskunfélegyházán közösen szórakoztak. Nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztottak, amitől mindketten leittasodtak. Az este során összetalálkoztak a vádlott egyik helybéli ismerősével is, aki csatlakozott hozzájuk.

- Az elfogyasztott szeszes italok miatt a sértett kötekedni kezdett és egy kisebb szóváltás alakult ki közte és a vádlott ismerőse között, ezt azonban sikerült elsimítani. Hajnali 4 óra 30 perc körül a társaság egy diszkóban szórakozott, amikor a sértett kihívta az utcára a vádlott ismerősét, hogy verekedjenek meg. A férfi ki is ment a sértett után, de követte őt a vádlott is. Az utcán a vádlott felelősségre vonta a sértettet a viselkedése miatt, vitatkozni és lökdösődni kezdtek. A vita hevében a sértett ökölbe szorított kézzel megindult a vádlott felé, aki kisebb erővel ököllel szájba vágta a felé közelítő férfit. Ettől a sértett megtántorodott, de tovább haladt a vádlott felé, aki a bal öklével, legalább közepes erővel újra megütötte a sértett arcát. Az ütés miatt az erősen ittas férfi a betonon hanyatt esett, feje a földhöz csapódott és elvesztette az eszméletét - részletezte az esetet a szóvivő.

A sértett rövidesen magához tért és kórházba szállították, a vádlott pedig a helyszínen várta meg a rendőröket. A bántalmazás miatt a sértett a fején több 8 napon túl gyógyuló súlyos sérülést, valamint koponyalapi törést és keményagyburok alatti vérzést szenvedett, az utóbbiak életveszélyes sérülések.

A büntetlen előéletű vádlott szabadlábon várja a tárgyalást. A főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, és felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta vele szemben.

Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!