Helyi hírek 2015. január 12. 17:50

Megújul a város közvilágítása - videóval

Képgaléria
Idén megújul Kiskunfélegyháza közvilágítása. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a város bel- és külterületének közvilágítását biztosító 3.400 lámpatestet korszerű, energiatakarékos Led-es fényforrásokra cserélik. A felújítás várhatóan már ősszel, de legkésőbb 2015 végéig befejeződik. Erről Csányi József polgármester számolt be január 12-ei sajtótájékoztatóján.

Kiskunfélegyháza önkormányzata még az elmúlt évben nyújtott be pályázatot a város közvilágításának energiatakarékos korszerűsítésére. A pályázaton – többek között Lezsák Sándor országgyűlési képviselő segítségének köszönhetően – közel 488 millió forintot nyert a város tervei megvalósításához. A beruházásra elnyert pályázat 100 százalékos támogatottságot élvez, azaz a városnak nem kell hozzá önrészt biztosítania. – mondta el Csányi József.

A közbeszerzési eljárás elkezdődött, és a tervek szerint a munkálatok ősszel, de legkésőbb decemberben befejeződnek. A korszerűsítés során a tartóoszlopokat nem cserélik ki, de a hagyományos fényforrásokat a Led-es lámpák váltják fel.

Kiskunfélegyházának a közvilágítás eddig évente 70 millió forintba került. A beruházásnak köszönhetően erre a feladatra 20-25 millió forinttal kevesebbet kell majd költeni – tette hozzá a polgármester.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!