Helyi hírek 2015. január 14. 07:30

Nagyszabású évnyitó táncház

Képgaléria
Nagyszabású évnyitó táncház
Január 16-án pénteken este 6 órától nagyszabású népzenei különlegességre kerül sor a Rocktár évnyitó táncházában. Samu Zoli és barátai kibővített, 7 tagú népi zenekarával (+ cimbalom, harmonika, stb) lépnek fel. 18:00-tól aprók tánca, majd 20:00 órától a felnőtt táncház veszi kezdetét.


A Rocktár Élőzenei Bázis mindig is elkötelezettnek érezte magát zenei gyökereink és néphagyományaink ápolására. A klub lehet a kapocs generációk és különböző stílusú vagy érdeklődésű zene szeretők között.



A Rocktárban eddig rendezett táncházak sok fiatalnak az első találkozást jelentették a népzenével és a néptánccal, hiszen nem éreztek indíttatást, hogy egyéb, "semleges" kulturális térben megtekintsék a táncosokat és zenészeket.

A küldetés 2015-ben is egyértelmű. Közelítjük és közvetítjük a hagyományt az új generáció felé, mert hiszünk benne, hogy a népzene szeretete akár genetikailag is kódolva lehet mindannyiunkban. Pénteken, január 16-án Fergeteges Évnyitó Táncházzal szeretnénk köszönteni a ránk váró esztendőt. Eme nemes alkalomra Samu Zoltán és zenekara is soha nem látott méretűre bővül, ugyanis a szokásos alap népzenei formáció mellett megjelenik a színpadon a virtuóz cimbalom, a fülbe mászó harmonika, a lábba mászó koboz és sok érdekes népi hangszer.

A különleges, kibővített népi zenekar még soha nem látott ízt ad majd nagyszabású évnyitó táncházunknak. Kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek, táncosoknak és nézelődőknek egyaránt nyitva áll a Rocktár pénteken. 18:00 aprók tánca korhatár nélkül, 20:00 felnőtt és ifjúsági táncház.

Kövessen minket a Facebookon is!