Helyi hírek 2014. február 17. 20:40

Elhunyt Stuhl József

Elhunyt Stuhl József
Stuhl József testnevelő életének 71. évében, hosszú, súlyos betegség után 2014. február 17-én elhunyt.

Több évtizedes pályafutását felsorolhatatlan siker fémjelzi. Egyike volt a nagy félegyházi testnevelő nemzedék utolsó mohikánjainak. Tanítványai a megyei és országos versenyek állandó tagjai voltak. Az atlétikában a gyerekek a magyar bajnokságok sorát nyerték vele, de ismertté tette városunk nevét a nemzetközi versenyek alkalmával is.

Egyetlen munkahely létezett számára, a Petőfi Sándor Általános Iskola. Létrehozta a diáksportkört, melynek keretében éveken keresztül szervezte a versenyeket, de tanulóival részt vett más intézmények rendezvényein is. Tanórái mellett sportköri-, szakköri keretben, egyesületi szinten is az ifjúság fejlesztésével, testi-és szellemi nevelésével foglalkozott, legtöbbször feláldozva szabadidejét is. Mindig nagy gondot fordított a tehetséges fiatalok felkutatására, tehetségük kibontakoztatására, felkarolta és segítette a hátrányos helyzetű gyermekeket.

Kiskunfélegyháza képviselő-testülete 2000-ben Kiskunfélegyháza Város Sportjáért kitüntetésben részesítette.

A sikerek ellenére szerény maradt, kollégáival mindig segítőkész volt. Hivatásának élt, munkássága példaértékű. Személyében egy nagyszerű embert, tanárt, edzőt veszített el Kiskunfélegyháza.

Emléked megőrzik tanítványaid, pedagógustársaid, a város sportszerető közössége, polgárai.

Stuhl József Tanár Úr! Nyugodj békében!

Bense Zoltán

Kövessen minket a Facebookon is!