Helyi hírek 2015. január 14. 15:00

Szeptemberben egészséges ivóvízhez juthatnak a halesziak is

Képgaléria
Szeptemberben egészséges ivóvízhez juthatnak a halesziak is
Kiskunfélegyháza külterületi városrészén, Halesz sűrűn lakott körzetében is hamarosan egészséges vízhez juthatnak az ott élők és gazdálkodók. A térségben az ivóvízminőség-javító program keretében megkezdődött a vízhálózat kiépítése. A program megvalósításával kapcsolatban Ván Jenő önkormányzati képviselő hívott össze lakossági fórumot január 13-án a Haleszi Gazdakör székházában.

Az összejövetelen Ván Jenő elmondta, hogy egy sikeres regionális pályázathoz kapcsolódva épül ki a haleszi vízvezeték rendszer. Hozzátette, hogy a beruházás egyelőre csak a Bugaci úti óvodáig terjed. Felsőgalambos és a Ringhegy ivóvízellátására a későbbiekben kerülhet sor.

Hartyányi Gyula a beruházás önkormányzati képviselője a jelenlévőknek elmondta, hogy a több mint 2 milliárdos beruházásnak köszönhetően az érintett területen minden dűlőbe eljut az egészséges víz, és a víznyomás is megfelelő lesz. Arra is ígéretet tett, hogy a munkálatok sorrendjéről folyamatos tájékoztatást adnak. A vezetékek kiépítése során a dűlőutakon biztosítják a járműveknek a reggeli kijutást és az esténkénti hazatérést.

A fővezeték építőjét, a Duna Aszfalt Kft-t Bense Ferenc képviselte, aki arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a gerincvezeték megépítését legkésőbb szeptember végéig befejezik és átadják. Ezt követően a portákra a Bácsvíz Zrt., mint szolgáltató, kötheti be a vízvezeték rendszert.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!