Sport 2015. január 14. 16:10

Összefogással újulhat meg a Batthyány iskola tornaterme

Képgaléria
Összefogással újulhat meg a Batthyány iskola tornaterme
A Kiskunfélegyházi Kosárlabdázók Clubja segítségével TAO-s forrás felhasználásával még idén megvalósul a Batthyány Lajos Általános Iskola tornatermi parkettájának felújítása. Az iskola és a KKC között az elmúlt időszakban együttműködési megállapodás alakult ki, melynek keretében a testnevelési órákon emelt óraszámban foglalkoztak kosárlabda oktatással. A beruházás teljes költsége több mint 5,1 millió forint, amihez 30%-os önerőre volt szükség. Az önerőt a KKC vállalkozók bevonásával, segítségével teremtette elő.

A KKC és a Batthyány Iskola együttműködése 2 évre tehető. Az eltelt időszak alatt közel 200 gyermek ismerkedett meg a kosárlabdával. A „Dobj a kosárba” programon belül az alsós diákok tanítása zajlott, amihez labdákat és palánkot kapott az iskola.

Iványi Ferenc, a KKC elnöke elmondta, a tornaterem padlózata az elmúlt időszakban balesetveszélyessé és alkalmatlanná vált a sportolásra, ezért a KKC segítséget nyújtott az iskola számára. A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége felé a klub pótköltségvetést adott be, kiegészítve TAO-s igényét a parketta rekonstrukciójával.

A régi padlózat felszedésének és az új lerakásának a költsége 5,1 millió forint, melyhez 4 helyi vállalkozás biztosított TAO-jából 3.570.000,-Ft-ot, melyet a KKC számlájára a sporttámogatási törvény szerint át is utalt, ez a teljes költség 70 %-a.

A TAO-ból végzett felújítási munkák 30%-át 1.530.000,-Ft-ot a felújítást végzőnek kell önerőként biztosítania. Ehhez ígért szóbeli támogatást az Önkormányzat a 2015. évi költségvetési keretéből, és a KKC ehhez a 30%-os önerőhöz vár segítséget és ötleteket az iskola részéről.

A beruházás a tervek szerint még ebben a tanévben megvalósul. Erről január 12-én tájékoztatta a tantestületet a KKC.

 

A KKC hosszabb távú elképzelései között a kosárlabda szeretők, játékosok és edzők összefogása is szerepel.

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!