Helyi hírek 2015. január 15. 15:30

Megújult a szociális intézmények mosodája

Képgaléria
Megújult a szociális intézmények mosodája
Imét működik a mosoda a Csanyi úti szociális otthonban. A mosodát felújították, a régi elhasználódott gépek jelentős részét felújították, három új gépet is beszereztek és üzembe helyeztek. A kivitelező cég január 16-án sajtónyilvánosság előtt adta át a megújult műhelyt és az eszközöket az intézmény, illetve a város vezetésének.









Az átadáson Balla László alpolgármester elmondta, hogy az elmúlt év végéig a mosodát egy magánvállalkozás üzemeltette. Munkájuk azonban nagyon sok kifogásolnivalót hagyott maga után, ezért a szerződésük lejártával az önkormányzat úgy döntött, hogy 16,5 millió forintból felújítják, új eszközöket szereznek be, az üzemeltetést pedig intézményi keretek között oldják meg. Így remélhetően az eddiginél jobb minőségben tudják kiszolgálni a szociális intézményeket, és az sem elhanyagolandó, hogy öt új munkahelyet is teremt a város.

Gálig Erzsébet intézményvezető arról szólt, hogy a munka már holnap elkezdődik. A mosoda kapacitása többre képes, minthogy a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézményt kiszolgálja, ezért bérmunkát is tudnak vállalni a város oktatási intézményei, nagyobb cégek és vendéglátóhelyek számára. Így a korábbinál olcsóbban tudnak üzemelni.

s-r

 

Kövessen minket a Facebookon is!