Kultúra 2015. január 16. 15:20

A vulkánok hátára vezette közönségét dr. Szilassi Péter

Képgaléria
A vulkánok hátára vezette közönségét dr. Szilassi Péter
„Vulkánok hátán járva: Jáva” címmel tartott előadást dr. Szilassi Péter egyetemi docens január 15-én a városi könyvtárban. Az előadót a földrajzi szabadegyetem gondozója, Bense Zoltán, a TIT félegyházi szervezetének titkára mutatta be az érdeklődőknek.

Szilassi Péter néhány barátjával és kollégájával együtt 2014 nyarán útra kelt, hogy közelebbről is szemügyre vegye Indonézia több ezres szigetvilágának néhány érdekesnek ígérkező tagját. Jáva, Bali és Celebesz természeti és kulturális látnivalói elbűvölték őket. A földrajzi szabadegyetem programjában a legnépesebb muszlim ország, Indonézia legnagyobb szigetén, Jáván tett kirándulásukat mutatta be. Előadását a csodás buddhista sztúpákat, hindu templomokat bemutató képekkel illusztrálta. Az előadás során a hallgatóság a természeti látnivalók megismerése mellett bepillantást nyert az ott élő barátságos és kedves népek mindennapjaiba, a 250 milliós Indonézia nagyvárosainak forgatagába, családi, vallási és közlekedési szokásaiba.

A tudós csapat eljutott a nemrég kitört Kelud vulkánhoz is, ahol láthatták, tapasztalhatták a vulkán pusztításának „friss” nyomait. Erről is érdekfeszítő, gazdagon illusztrált beszámolót adott közönségének dr. Szilassi Péter.

s-r

(A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.)

Kövessen minket a Facebookon is!