Sport 2015. január 19. 15:00

Gyulán ragadtak íjat a Koppányok

Képgaléria
Gyulán ragadtak íjat a Koppányok
A gyulai Kerecsényi László Íjász Egyesület szervezett történelmi íjász teremversenyt január 17-én, melyen a félegyházi Turul Koppány Íjászegyesület tagjai is részt vettek. A versenyt az elhunyt Guti András tiszteletére ajánlották fel, akire egy perces néma csenddel emlékeztek. A megmérettetésen 230 íjász állt rajthoz. A félegyháziak ezúttal is kiválóan szerepeltek.

A rugalmasan lebonyolított, kiváló pályával rendezett versenyt a hatalmas érdeklődés fölött még a magas versenyzői színvonal is meghatározó volt. Ezt példázza, hogy még 80 %-os teljesítmény sem adott dobogós helyezést.

A Koppányok közül Szeibert Nóra, Bense László, Szeibert Imre, Tóth Mihály, Kiss János, ifj. Németh László, Németh László és Dinnyés Gyula indult el a tornán.

 

- Szeibert Nóra ifjúsági leány kategóriában hozta a formáját, végig kiválóan versenyzett. Nóra 395 pontos teljesítménye magabiztos nyerést eredményezett, hiszen a dobogó második helyezettjét 71 ponttal, míg a harmadik helyezettet 133 ponttal előzte meg. Nóra ezzel az eredménnyel a felnőtt női kategória első helyezettjét is 2 ponttal előzte, tehát ott is győztesként zárta volna a versenyt.

 

- Ifj. Németh László is nagyszerűen állta a feladat súlyát, hiszen már reggel látható volt hogy neki sem lesz könnyű dobogó közelébe kerülni. László a kiválónak számító harmadik helyen zárta a versenyt.

 

- Felnőtt férfi kategóriában az első 25 emberből bárkinek lehetett volna előre jósolni a győzelmet. Itt a dobogón két magyar és egy román versenyző osztozkodott. Az EB bajnok ezúttal a 12. helyen zárt.

A legjobb eredményt a Koppányok közül Szeibert Imre érte el 410 ponttal. Ígéretes eredmény, hogy Tóth Mihály is bontogatja a szárnyait hiszen a 407 pontos végeredménye az sugallja, hogy szép lassan gyűjti a versenytapasztalatot és vele is számolni kell.

Bense László is szívja magába a tudást, hiszen egy éves íjászattal a háta mögött kiváló eredménynek számít ezen a szinten a középmezőnyben végezni. László 359 pontot gyűjtött. Őt Kiss János követte 350 ponttal, majd Németh László Zsolt zárta a Koppányok sorát.

 

- Szenior kategóriában is magasra emelték a lécet, hiszen Dinnyés Gyula 86 %-os teljesítménnyel mindössze a második helyre kapaszkodott a dobogón, de nincs szégyellnivalója, hiszen a 463 pontos végeredménye alapján pusztai kategóriában mindössze négyen értek el több pontot.

 

A versenyen 41 egyesületvolt jelen. Románok, valamint erdélyi magyarok is.

Kövessen minket a Facebookon is!