Helyi hírek 2015. január 19. 09:00 Forrás: baon.hu

Illegális szemétlerakó a temetőben

Illegális szemétlerakó a temetőben
A lakiteleki temető egyik szemétgyűjtő konténere mellett a napokban olyan műanyag tárgyakat helyeztek el, ami biztos, hogy nem a temetőből származik.

Az ugyanis kizárt, hogy valaki műanyag széket, műanyag hordót, vagy éppen egy légkondicionáló berendezést ott használt volna. Mivel már nem volt rá szüksége, az egyébként zöld hulladékra rendszeresített konténer mellé tette le, azt remélve, hogy majd el fogják vinni, a temetőben keletkezett többi szeméttel együtt.


Sajnos nem ez az első eset, amikor is illetéktelenek, a háztartásban keletkezett felesleges szeméttől, amit a heti szemétszállítás alkalmával nem visznek el, így próbálnak megszabadulni.

- Úgy tűnik, hogy az ilyen emberek nem tisztelik az elhunytakat. Kiviszik a háztartásukban keletkezett szemetet abba a konténerbe, aminek az elszállíttatásáról nekünk kell gondoskodni, és amiért mi fizetjük a szemétszállítási díjat - mondta Szénásiné Meskó Tünde, a temetőt üzemeltető Himalája Blue Kft. képviselője. Nem egy alkalommal észrevettük már, és az is előfordult, hogy rajtakaptunk embereket azon, hogy a temetőben lévő konténereinkbe teszik bele a házuknál keletkezett lomot. Több szemétgyűjtőnél is táblát helyeztünk ki, hogy csak a temetőben keletkezett száraz virágokat, koszorúkat dobják bele. A többség ezt be is tartja, de vannak olyanok, akik a temető konténerében látják a megoldást. Nekik ez tűnik a legegyszerűbbnek.

Fotó: Szentirmay Tamás

 

Kövessen minket a Facebookon is!