Program 2014. február 18. 09:36

Még várják a jelentkezőket a Wass Albert felolvasó-maratonra

Még várják a jelentkezőket a Wass Albert felolvasó-maratonra
Még lehet jelentkezni a Wass Albert felolvasó-maratonra. A 15 órás felolvasás február 21-én, pénteken 18 órakor kezdődik a művelődési központban, majd szombaton reggel 8 órától a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban folytatódik. A „repertoárban” Wass Albert, erdélyi írók, költők valamint Petőfi és Móra művei szerepelnek.

Hozza el Ön is a számára legkedvesebb részleteket, olvassa fel nekünk, majd üljön le közénk, és fogadja el a társai által kínált gyöngyszemeket. Szólaltassuk meg együtt Wass Albert örök érvényű üzeneteit! Érdeklődés, jelentkezés: Jelentkezni, időpontot egyeztetni a könyvtár regisztrációs pultjánál személyesen és telefonon lehet az alábbi elérhetőségeken: 76/461-429, 70/338-7317 (12 mellék). Információ: http://www.wassalbertfelolvasas.hu; http://www.psvk.hu” – szól a könyvtár felhívása.

A programhoz kapcsolódva 18.30 órakor Rékasi Károly: Szerelmem, Erdély című előadására várják az érdeklődőket a művelődési házba, 20 óra 15 perctől pedig a Móra Ferenc Gimnázium tanárai és diákjai adnak műsort. Szombaton reggel 8 órakor a Szent István téri Wass Albert szobrot koszorúzzák meg a tisztelők, ezt követően 10 órától a Constantinum Intézmény, 15 órától a nyugdíjas klubok csatlakoznak a felolvasó-maratonhoz.

A kétnapos rendezvénysorozat részeként 18 órakor leplezik le Hunyadi László szobrászművész Wass Albertet ábrázoló domborművét a könyvtárban. Az alkotás Bozóki István és dr. Tarjányi József felajánlása. A programot a Széljáró Balladás együttes 18 órakor kezdődő koncertje, illetve Wass Albert: Üzenet haza című verse zárja, ami Kiss Ákos Jenő dalénekes tolmácsolásában hangzik el 19 órakor.  

 

Kövessen minket a Facebookon is!