Helyi hírek 2015. január 20. 12:20

Legyőzhetetlenek voltak a mezgés hentesek

Képgaléria
Legyőzhetetlenek voltak a mezgés hentesek
Regionális Húsipari Termékgyártó Versenyt rendeztek 2015. január 16-án, Kiskunfélegyházán, a mezgében. A versenyen három iskola (Kiskunfélegyháza, Szeged, Gyula) legjobb tanulói vettek részt.

A gyakorlati feladatok között sertésvágás, kolbásztöltés és pározás szerepelt. A szóbelin technológiai, géptani és kereskedelmi ismeretekről kellet számot adni. A feladatok pontozása után az oktatók szóbeli értékelést adtak, és néhány jó tanácsot is megosztottak a versenyzőkkel, annak érdekében, hogy minél eredményesebben készüljenek fel a közelgő országos versenyre.

A Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakiskolát négy tanuló képviselte. Teljesítményükkel mindenkit maguk mögé utasítottak, csupán az első helyek sorrendjét kellett eldönteniük egymás között. Végül az első helyet Kurucz Tibor, a másodikat Kondákor Gergő szerezte meg. A harmadik helyen Csányi Péter, a negyediken Tóth Tamás végzett.

A félegyházi tanulók jó teljesítménye reményt ad arra, hogy a mezgések az országos versenyről ismét érmekkel térhessenek haza – mondta el Rózsa Pál. Az igazgató hozzátette, diákjaik felkészültsége segít az iskola terveinek megvalósításában is. A tanvágón folyamatos lehet a vágás és a termékkészítés. A portékát a helyi üzletekben már értékesíteni tudják, de tervezik, hogy előbb-utóbb saját hentesboltot nyitnak.

s-r

 

Kövessen minket a Facebookon is!