Helyi hírek 2015. január 21. 08:30 Forrás: Fotó: dehir.hu

Sok a beteg, de nincs influenzajárvány Félegyházán

Sok a beteg, de nincs influenzajárvány Félegyházán
Influenzajárványról ugyan nem beszélhetünk, de az utóbbi négy-öt hétben folyamatosan magas betegszámot tapasztal félegyházi felnőtt háziorvosi rendelőjében dr. Bajzák Jenő.

A szakembertől megtudtuk: nincs halmozott előfordulás, szorványos légúti fertőzésekről beszélhetünk.

– A karácsonyt megelőző időszaktól folyamatosan sok a beteg. Vezető megbetegedésnek számítanak az alsó és felső légúti fertőzések, gyakran arcüreggyulladás, vagy tüdőgyulladás szövődménnyel – mondta el a szakember.

Bajzák Jenő tapasztalatai szerint ezúttal főleg a fiatalabb korosztály érintett. A gyógyulást nehezíti, hogy sokan több hetes panasszal érkeznek, elhanyagolt állapotban, vagy elhúzódó otthoni tünetenyhítés után, amikor a tv-reklámokban látott lehetőségekből már kifogynak.

A körzeti orvos szerint a megelőzés érdekében fontos, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzünk, hidegebb időben viseljünk sapkát, sálat, kesztyűt és meleg kabátot, ha pedig meghűléses tüneteket észlelünk magunkon, forduljunk időben szakemberhez.

Az influenza elleni védőoltással kapcsolatban Bajzák doktor elmondta: mindenképpen javasolja, azonban az optimális ideje a november-decemberi időszak.

T. T.

(A fotó illusztráció)

 

Kövessen minket a Facebookon is!