Helyi hírek 2015. január 21. 12:05 Forrás: beol.hu

Békéscsabán is üzleteltek a hamis Erzsébet-utalványokkal

Békéscsabán is üzleteltek a hamis Erzsébet-utalványokkal
Kiskunfélegyházán, valamint Békéscsabán is több alkalommal megfordult az a páros, akik hamis Erzsébet-utalványokkal fizettek a megvásárolni kívánt termékekért.

Vádat emelt a Szentesi Járási Ügyészség két nő ellen, akik hamis Erzsébet-utalványokkal fizettek több boltban is – írja az Origo. Az eset 2013 elejére nyúlik vissza. Ekkor még csak az egyik nő csalt az utalványokkal, később azonban sógornőjét is beszervezte, akivel Kiskunfélegyházán és Békéscsabán is több alkalommal megfordultak, hogy a hamis utalványokat elköltsék.



Az Origo azt írja: hamisítványokat nyomdai, számítástechnikai és könyvkötészeti módszerek kombinálásával készítették. A páros az utolsó akciójuknál bukott le: egy vásárlás alkalmával az egyik pénztáros kiszúrta a csalást, majd rendőrt hívott. Ezt követően házkutatást tartottak az egyik nőnél, ahol több tucat hamis utalványt találtak a rendőrök.

A Szentesi Járási Ügyészség a két nő ellen készpénz-helyettesítő eszközzel való visszaélés és üzletszerűen elkövetett csalás miatt emelt vádat.

Fotó: Hamis Erzsébet utalvány - nyirseghir.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!