Sport 2015. január 21. 20:00

Töretlen az ökölvívás népszerűsége

Képgaléria
Töretlen az ökölvívás népszerűsége
Bemutató edzést szervezett január 20-án a Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztálya a Honvéd sporttelep ökölvívótermében. A tréningre Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere is kilátogatott, aki megismerte a szakosztály működését és ízelítőt kapott abból, hogyan néz ki egy ökölvívó edzés. A gyakorlatokon a KHTK igazolt versenyzői mellett a bokszot hobbi szinten űző tagok is jelen voltak. A hétközi tréningeket Mihály János szakosztályvezető mellett Varga István felügyeli.

Mihály János, vezető, Kiskunfélegyházi HTK Ökölvívó Szakosztály:

- A mai napon Kiskunfélegyháza új polgármesterének, Csányi Józsefnek mutattuk be az ökölvívó termünket és a KHTK Ökölvívó Szakosztályának működését. Ebből az alkalomból közös edzést szerveztünk, melyen a legkisebbektől kezdve az igazolt tagjaink és a hobbi versenyzőink is részt vettek.

- Az ökölvívás hasznos sportág. Önvédelmet, fegyelmet tanít, emellett fitten tartja az embert.

 

Csányi József, polgármester, Kiskunfélegyháza:

- Láthatjuk azt, hogy a félegyházi sportélet egyik legfontosabb ága az ökölvívás. Ami számomra egy kicsit meglepő volt, hogy nemcsak a fiúk, hanem a lányok is járnak az edzőterembe, valamint a kisgyerekek és az idősebb korosztály is képviselteti magát.

- Fontos megemlíteni, hogy az edzők az ökölvívó fiatalok tanulmányi eredményeit is figyelik.

 

Szabó József, kuratóriumi elnök, Félegyházi Ökölvívó Tehetséggondozó Alapítvány:

- Alapvetően az volt a célunk az alapítvánnyal, hogy életben tartsuk az ökölvívást Kiskunfélegyházán, amely az elmúlt évtizedekben kiváló eredményeket hozott a városnak.

- Összefogással hoztuk létre az alapítványt. A célunk az, hogy a magunk eszközeivel támogassuk a szakosztályt, a tehetségek fejlődését, az eredményes sportéletet. 

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!