Helyi hírek 2015. január 22. 13:20 Forrás: delmagyar.hu

A félegyházi lehajtóig érvényes a megyei matrica

A félegyházi lehajtóig érvényes a megyei matrica
Változnak az útdíj szabályai február elsejétől - jelentette be Fónagy János államtitkár. A budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, a megyei útdíjmatricák a szomszédos megye első lehajtójáig lesznek érvényesek.

A Csongrád megyeiek így Kiskunfélegyházáig autózhatnak az évente 5 ezer forintba kerülő megyei matricával. Ami nem változik: fizetős marad a röszkei határátkelőre vezető M5-ös szakasza - megyei matrica nélkül se ki, se be nem lehet autózni a határon.


A Megyeri híd mintájára a két másik Duna-híd (Pentele híd - M8 és Szent László híd - M9) használata is díjmentes lesz. Nem lesz útdíjas a 61-es főút kaposvári elkerülője, valamint M86-os Szombathely és Szeleste közötti szakasza. Visszaállítják az ingyenességet a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető gyorsforgalmi úton.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nem kérhet 1470 forintos szolgáltatási díjat azoktól, akik januárban matrica nélkül használták a fizetős utakat, de később megváltják az adott útszakaszra érvényes megyei matricát. Keresik a megoldást a matricák kényelmes (akár postai úton történő) visszaváltására is. A visszaváltásra február 28-áig van lehetőség.

A korábbi egyeztetések következtében a fogyatékkal élők és a nagycsaládosok (legalább 4 gyerekkel rendelkezők) kedvezményben részesülnek. A kompenzáció feltételei áprilisra teremtődhetnek meg.

Fotó: illusztráció

 

Kövessen minket a Facebookon is!