Helyi hírek 2015. január 22. 18:00

Új biomassza-tüzelésű kazán készülhet Félegyházán

Új biomassza-tüzelésű kazán készülhet Félegyházán
Néhány nappal ezelőtt került fel a hír az Országos Villamostávvezeték Zrt. honlapjára, miszerint az MVM OVIT Zrt. biomassza-fűtőerőművi fejlesztésre vonatkozó szerződést írt alá. A cikkben az is olvasható, hogy a csaknem 6,2 milliárd forint összértékű nagyprojekt keretében az új biomassza-tüzelésű kazán az MVM OVIT Zrt. kiskunfélegyházi Erőművi Gépgyártási Üzemében készül. Szerettünk volna részletesebben tájékozódni arról, hogy miként érinti ez a feladat a félegyházi üzemet, azonban a cég kommunikációs osztályvezetőjét egyelőre nem sikerült elérni. Amint információhoz jutunk, megosztjuk olvasóinkkal.

Az ovit.hu honlapon közzétett információ szerint az MVM OVIT Zrt. nyerte el a tatabányai fűtőerőmű biomassza-tüzelésre való átépítésére kiírt közel 6,2 milliárd forint összértékű pályázatát. A tavaly decemberben a Tatabánya Erőmű Kft. és az MVM OVIT Zrt. által aláírt szerződés szerint a társaság feladata lesz két, jelenleg földgázüzemű kazán faapríték-tüzelésre való átállításának tervezése és kivitelezése, valamint egy új, biomassza-tüzelésű forróvíz-kazán tervezése, gyártása és beépítése.

Az MVM Csoport stratégiájához illeszkedően az MVM OVIT Zrt. az elmúlt években erőművi üzletága szolgáltatásainak fejlesztését, bel- és külpiaci jelenlétének erősítését célozta meg. A beruházás megvalósítása során a kazánok átalakításával 2x37 MW, az új kazán beállításával 20 MW új kapacitás jön létre. Az új biomassza-tüzelésű kazán az MVM OVIT Zrt. kiskunfélegyházi Erőművi Gépgyártási Üzemében készül. A jelentős, fővállalkozásában megvalósuló nagyprojekt szerződéses értéke közel 6,2 milliárd forint.

Az MVM OVIT Zrt. a kivitelezés során az alvállalkozók kiválasztásakor elsődleges szempontként fogja kezelni a helyi cégek és vállalkozások bevonását. Az ez év végéig tartó projekt sikeres megvalósítása fontos referenciát jelenthet a biomassza-erőművi fejlesztésekben intenzív hazai és külföldi piacépítési tevékenységbe kezdett MVM OVIT Zrt. számára.

 

Kövessen minket a Facebookon is!