Helyi hírek 2015. január 23. 08:25 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Elismerés hősies helytállásért

Képgaléria
Elismerés hősies helytállásért
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Mogyoródi úti székházában január 21-én újdonsült tűzoltótiszteket avattak, azok pedig, akik hősies helytállást tanúsítottak munkájuk során vagy szabadidejükben, elismerést vehettek át Dr. Bakondi György tű. altábornagytól, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójától.




Bács-Kiskun megyéből Tóth Péter tűzoltó hadnagy, a Kiskőrösi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szolgálatparancsnoka vehetett át elismerést.



2014. október 25-én Tóth Péter tű. hadnagy szabadnapján Szegedről Kalocsa irányába tartott személygépkocsijával két teherautó mögött. Egy szemből érkező személyautó őzzel ütközött. Az ütközés következtében az autó átsodródott a menetiránynak szemközti sávba, ahol az egyik teherautóval összeütközött. A hadnagy észlelve a balesetet azonnal megállt és a két tehergépjármű vezetőjével közösen megkezdték a súlyos sérült mentését.

Tóth Péter ellenőrizte a sérült légzését és pulzusát, illetve a légútjaiban a légzés akadálytalanságát, majd stabilizálta a sérült helyzetét a járműben, ezt követően az autót áramtalanította. A rendőrség, a mentők és a tűzoltók kiérkezéséig segítette a közúton a forgalom leállítását, valamint irányításának megszervezését.

 

Kövessen minket a Facebookon is!