Kultúra 2015. január 23. 12:00

Izgulva, de szépen adták elő a Himnuszt

Képgaléria
Izgulva, de szépen adták elő a Himnuszt
A Magyar Kultúra Napja alkalmából január 22-én, a Himnusz születésének napján, Himnuszmondó versenyt rendezett Kiskunfélegyházán a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár.

A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület már tizenegyedik alkalommal ünnepli a Magyar Kultúra Napját versmondó versennyel. Az idei ünnepre az általános iskolák 7-8. osztályos tanulói jelentkezését várták. A felhívásra 7 tanuló, 7 különböző iskolából jelentkezett. A félegyháziakon kívül a Tiszaalpári Árpád Fejedelem- és a Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskolából is érkezett versmondó. A köszöntő után az ifjú előadók a Himnusz mellett egy szabadon választott Petőfi-verssel álltak a pódiumra. Volt aki izgalommal, mások magabiztosabban és szépen értelmezve adták elő produkciójukat. Az átélés, a lelkesedés azonban mindenkiből sugárzott. Versenyről lévén szó, a Kapus Béláné zsűri elnökből, Mayer Lászlóné és Kisné Juhász Ilona zsűritagokból álló csapatnak feladták a leckét, hogy eldöntsék a helyezések sorrendjét. Végül azért megszületett a döntés. A legjobb előadónak Katona Erzsébetet (Darvas iskola) ítélték. A második helyezett Lengyel Csanád (Móra gimnázium), a harmadik Szécsényi Kristóf (József Attila iskola) lett. A Petőfiszállási Petőfi Sándor Általános Iskola tanulójának, Kis Zsuzsannának versmondását különdíjjal jutalmazták.

A tervek szerint 2016-ban a középiskolásoknak hirdeti meg a Himnuszmondó versenyt a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!