Helyi hírek 2015. január 24. 20:20

A bolhapiacon mindenki jól járt

Képgaléria
A bolhapiacon mindenki jól járt
Az Innovációs Központban szervezte meg a Huszka József Hagyományőrző Egyesület a „Kiskunfélegyházi Bolhapiacot” január 24-én. A vásár bevételét a városi könyvtár udvarában elhelyezendő Reményik Sándor, kolozsvári születésű költő emlékére állítandó dombormű öntési költségeire fordítják – mondta el Kollár László a bolhapiac főszervezője.

Kollár László arról is beszámolt, hogy a városközpontban megszervezett bolhapiac jó fogadtatásra talált. Sokan hozták el értékesítésre feleslegessé vált –de jó állapotú és még használható – holmijaikat. A választék igen széles volt. Többek között ruhák, cipők, játékok, étkészletek, műszaki cikkek, görkorcsolyák, könyvek és DVD lemezek között válogathattak a vásárlók. Az árusoktól nem kértek helyfoglalási díjat, a látogatóknak sem kellett belépőt váltani. Azt viszont mindenki megtehette, hogy adományával hozzájáruljon Reményik Sándor domborművének elhelyezéséhez. Ezt szerencsére sokan meg is tették.

Az eladók, látva az érdeklődést, jónak tartották a kezdeményezést. Makra Ferenc szerint jó lenne, ha ebből hagyomány teremtődne. Itt ugyanis minden korosztály találhatott magának értékes, érdekes dolgot. A gyerekek természetesen elsősorban a játékok, könyvek és sporteszközök között válogattak, a felnőttek inkább a műszaki cikkeket, ruhákat és használati tárgyakat keresték. Hozzátette: „úgy érzem, hogy ezen a bolhapiacon mindenki jól járt. Az eladók megszabadultak használaton kívüli portékáiktól, a vevők pedig olcsón hozzájuthattak ahhoz, amire éppen szükségük volt”.

F. Tóth Péter könyvekkel a hóna alatt, az unokájának vásárolt ujjbábuval és pisztoly formájú üvegekkel indult haza a piacról. Elmondta, hogy a kíváncsiság hozta ide. Nem bánta meg hogy eljött, mert talált kedvére való dolgokat. A zsibpiacra is rendszeresen jár, de azt tapasztalta, hogy ennek a bolhapiacnak másabb volt a kínálata.

A bolhapiac szervezői látva, hallva a kedvező fogadtatást, megfogalmazták, hogy a tavaszi és az őszi időszakban, valamint karácsony előtt is megszervezik az eseményt.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!