Helyi hírek 2015. január 26. 09:35

Hagyományőrzésben igazán otthon vannak

Képgaléria
Hagyományőrzésben igazán otthon vannak
A hagyományőrzés az a témakör, amiben igazán otthon vagyunk. Az ehhez kapcsolódó események szervezése lebonyolítása egyesületünk részéről példaértékű volt. Többek között ezeket a gondolatokat fogalmazta meg beszámolójában Fekete Anna elnök, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület évértékelő közgyűlésén január 23-án.

Állítását igazolandó sok-sok eseményt sorolt fel Fekete Anna. Ezek közül kiemelkedett a doni áttörés méltó megünneplése, valamint a Boczonádi Szabó József tábornok születésének 189., halálának 131. évfordulójára rendezett megemlékezés. A legfontosabb esemény 2014-ben az önkormányzattal közösen megrendezett hadtörténelmi emlékülés volt, amelyet az I. világháború kirobbanásának emlékére tartottak. Az emlékülésen jeles előadók mutatták be a háború kirobbanásának okait, a fontosabb hadműveleteket és elemezték a trianoni békeszerződés következményeit is.

A hagyományőrzés mellett a klub gondot fordított a nemzeti ünnepek méltó megünneplésére, számos kirándulást és programot szervezett a tagok számára. Az évértékelő beszámolót a pénzügyi zárással együtt a közgyűlés elfogadta. Az idei év feladatait meghatározó közgyűlést februárban tartják meg.

A Bajtársi Egyesület közgyűlésén Kiskunfélegyháza városa nevében Balla László alpolgármester, a rendőrséget képviselve pedig Timafalvi László kapitányság vezető mondott köszönetet a közösségnek a sokoldalú munkáért.

H. S.

 

Kövessen minket a Facebookon is!