Sport 2015. január 27. 23:30

Sikeres korondi szerepléssel kezdték az évet a birkózók

Képgaléria
Sikeres korondi szerepléssel kezdték az évet a birkózók
Kiskunfélegyháza erdélyi testvértelepülésére látogatott január végén a Kiskunfélegyházi Vasas TK birkózócsapata, akik a község híres szülöttjének, Lőrincz Márton (olimpiai bajnok birkózó) tiszteletére szervezett nemzetközi versenyen vettek részt. A 15. Lőrincz Márton emléktornán hét magyar és tizenhárom román egyesület 252 birkózója lépett szőnyegre. A félegyháziak négy arany-, négy ezüst -és egy bronzérmet, valamint egy ötödik helyet szereztek, amivel a csapatversenyben a harmadik helyen zártak.

A 2015. évi versenyszezon első megmérettetésén a félegyháziak vegyes összetételű gárdával indultak el. Volt közöttük junior korú is, de a többség a legfiatalabbak közül, az alsó tagozatos iskolások közül került ki. Külön örömként bemutatkozhattak a kunszállási és a petőfiszállási csoport tagjai is, méghozzá eredményesen.

 

Lányok eredményei:

-     25 kg: Varga Bernadett Napsugár 2.

-     45 kg: Vidéki Nikolett 2.

-     53 kg: Rekedt-Nagy Réka 1.

-     58 kg: Csernus Kitti Alexandra 2.

 

Fiúk:

-        31 kg: Fekete Alex 5.

-        35 kg: Karádi Roland 1, Borto Dominik 2.

-        45 kg: Bátyai Dorián 1.

-        48 kg: Stecenkó Nándor 3.

-        +85 kg Szécsényi Ádám 1.

 

A kitűnő birkózásáért Rekedt- Nagy Réka különdíjat vehetett át a rendezőktől. Rékának nem ez az első versenye az idén, ugyanis egy héttel korábban Érden lépett szőnyegre egy erős nemzetközi megmérettetésen, ahol második lett, valamint szumó sportágban két korosztályban is aranyat nyert. Ezzel elérhető közelségbe került számára az idei szumó Európa-bajnokságon való indulás.

 

A verseny másnapján nagyszerű programmal kedveskedtek a vendéglátók:

A Korond környéki lejtőkön egyaránt hógolyózhattak és szánkózhattak a gyermekek és kísérőik. A bátrabbak a hóban a quadozás élményeit is élvezhették.

 

Edzők: Ván Jenő, Kelemen András és Szabó József

Kövessen minket a Facebookon is!