Helyi hírek 2015. január 30. 12:20 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Akció az áramtolvajok ellen

Képgaléria
Akció az áramtolvajok ellen
A szabálytalan áramvételezések megelőzése és megszüntetése érdekében az áramszolgáltató munkatársaival közösen ellenőrzést tartott 28 rendőr Kecskeméten.

Az EDF DÉMÁSZ kezdeményezése alapján 2015. január 29-én 8 óra és 16 óra között a helyi áramszolgáltató képviselői a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, a Kecskeméti Rendőrkapitányság, továbbá a Tiszakécske és a Lajosmizse Rendőrőrse munkatársaival közösen mérőhely-ellenőrzést tartottak Kecskeméten.

A kontrollt 15 csoportban hajtották végre az áramszolgáltató szakemberei, amelyben a 28 rendőrön kívül közreműködött 15 helyi polgárőr is. Az akció során 69 helyszínen tartottak ellenőrzést, melyek közül 22 esetben szabálytalan áramvételezést állapítottak meg a résztvevők. Ezeken a fogyasztási helyeken a méretlen fővezetékre jogosulatlanul rácsatlakozva ingyen vételezték az áramot a lakók. A szolgáltató munkatársai az illegális áramvételezést a helyszínen megszüntették. Volt olyan helyszín is, ahol felmerült a gyanú, hogy az áramon kívül a víz használatáért sem fizetnek, amelyről értesítették a Bácsvíz Zrt. munkatársait, akik megtették a szükséges intézkedéseket.

A jogsértőkkel szemben a továbbiakban az eljárást a Kecskeméti Rendőrkapitányság folytatja le.

Az áramlopások felderítése és megszüntetése közös érdekünk, hiszen az okozott kár viselése nemcsak az áramszolgáltatót terheli, hanem a villamos energia díján keresztül közvetve a tisztességesen fizető ügyfeleket is.


Felhívjuk az állampolgárok figyelmét arra is, hogy az áramlopás tűz és balesetveszélyes, emberéletek is múlhatnak rajta!

Fotó: police.hu - keol.hu

 

Kövessen minket a Facebookon is!