Kultúra 2015. január 31. 15:00

Rendezvénysorozat a magyar kultúra napja alkalmából

Képgaléria
Rendezvénysorozat a magyar kultúra napja alkalmából
Január 22-én, a magyar kultúra napján a Kiskunfélegyházi Darvas József Általános Iskola minden tanulója részese lehetett annak rövid, ámde sokat mondó és értékeinkre, kultúránkra figyelmet felhívó ünnepségnek, melyet az 5.a és 4.a osztály néhány tanulója adott.











Az ünnepség Kölcsey Ferenc Himnusza mellett a félegyházi kulturális értékekre is felhívta a figyelmet, és segítő szándékkal ösztönözte a diákokat arra, hogy hogyan is tehetnek nap, mint nap apró cselekedetekkel oly sokat a kultúránkért.

A rövid megemlékezés csak elindította napot, hiszen 10 órakor az iskola minden 7. és 8. évfolyamos tanulója csatlakozott a „Együtt szaval a nemzet” mozgalmához, és közösen szavalták el a Himnuszt és a Szózatot.

Ezen a napon a városi versenyen Katona Erzsébet 8.b osztályos tanuló I. helyezést ért el a Himnusz mondó versenyen. Délután 14 órától pedig kezdetét vette a mese – és prózamondó verseny, ahol minden osztály 3 fővel képviseltette magát.

A Darvas iskola minden diákja készült erre a napra, hiszen minden alsós kisgyermek egy mesét tanult meg, és minden felsős egy rövidebb prózai alkotással készült, s büszkén állíthatja, hogy ezzel is hozzájárult a kultúránkhoz és annak fennmaradásához.

 

Kövessen minket a Facebookon is!