Sport 2015. január 31. 12:35

Freestyle világbajnok, Szász Kitti látogatott városunkba (Videóval)

Képgaléria
Látványos produkcióval, a labdazsonglőrködés minden csínját bemutatva nyűgözte le a félegyházi közönséget Szász Kitti, négyszeres női freestyle-foci világbajnok január 30-án. A világszerte ismert sportolónő a Szent Benedek Gimnázium szalagozó ünnepségén és a Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgóestjén is előadta látványos produkcióját. Utóbbi helyen időt szakított a KHTK fiatal reménységeinek oktatására is. Az ügyesebbek egy-két trükköt elleshettek, megtanulhattak a freestyle világbajnoktól.

Szász Kitti napi 4-5 órát edzve 7 éve foglalkozik freestyle-lal. Ez idő alatt Európa- és világszerte számtalan elismerést begyűjtött. A siker eléréséhez elengedhetetlen a labdaérzék és a tehetség. A technikai tudás mellett kitartó szorgalommal érhető el eredmény.

Kitti elmondása szerint folyamatosan újabb trükk kombinációkon töri a fejét. Egy verseny, egy párbaj ugyanis mindössze 3 percig tart. A fellépő két játékos ez idő alatt felváltva trükközik a labdával, emiatt fontos a minél hatékonyabb produkció bemutatása a siker eléréshez.

A freestyle világbajnok a Kiskunfélegyházi HTK Labdarúgó Szakosztályvezetője, ifj. Busa Imre segítségével érkezett Félegyházára. A szakosztályvezető a labdarúgóest folyamán az előző évről és az idei tervekről is beszélt. 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!