Helyi hírek 2015. február 1. 18:30

Az ország élvonalában a dózsások

Az ország élvonalában a dózsások
A Dózsa György Általános Iskola diákjai komoly ösztönzést és segítséget kapnak ahhoz, hogy részt vegyenek az országos tanulmányi versenyeken. A tanulókban adott a fogadókészség, amit mi sem jelez jobban, hogy az elmúlt évben többször is bebizonyították, hogy az ország legfelkészültebb diákjaik közé tartoznak. A dózsások jeleskedtek a matematika-, történelem- és idegen nyelvi versenyeken egyaránt.

A „Karácsonyra várva” országos magyar versenyen harmadik helyezést ért el a „Mézeskalács” csapat (Földi Kitti, Németh Kinga, Szucsik Andrea, Boda Inez, Tóth Kata).

A „történelmünk nagyja” országos versenyen első helyezést értek el az „Urálakók” (Farmasi Ádám, Mészáros Márton), második lett a „Négy királylány” csapat (Ónodi Sára, Farkas Dorka, Kósa Borbála, Szmilkó Adél).

A Sorsfordító évfordulók országos történelem versenyen a 7-8. évfolyamosok közül harmadik helyen végzett a Hős leányok csapta. Tagjai: Tóth Kata, Blöszel Eszter, Nagy Gál Gabriella, és Földi Kitti.

A Bolyai matematikai csapatversenyben ötödik helyen végezett a Brimo Milad, Budai Bendegúz, Sánta Mónika és Terjék Emese összeállítású csapat.

Az országos karácsonyi angol csapatversenyen Kids korcsoportban 1. helyezett lett Faramasi Ádám, Mészáros Márton, Nagy Bence és Kürti Gergely csapata. Junior korcsoportban szintén a dobogó legfelső fokára állhatott Eszik Noémi, Ajtai József, Magyar Angéla, Tóth Regina és Drávucz Eszter csapata. Második helyen végzett Hegyi Anna, Fazekas Fanni, Vereb Máté és Mogyoró Gergő. A magyar és történelem versenyre Drozdik Márta, az angol versenyre Pintér Anna, a matematika versenyre pedig Madácsiné Kapus Erika készítette fel a diákokat. A versenyzők az értékes könyvjutalmak mellett budapesti kirándulást nyertek, illetve 100 fős bérletet iskolájuknak a Csodák Palotájába.

s-r

Kövessen minket a Facebookon is!