Helyi hírek 2015. február 2. 16:30

Tisztítják a csapadékvíz elvezető árkokat

Képgaléria
Tisztítják a csapadékvíz elvezető árkokat
Szamosi Endre önkormányzati képviselő szerint már tavasszal érzékelhető változást tapasztalhatnak a 4-es számú választókörzet lakói a csapadékvíz elvezetésben. Köszönhető ez annak, hogy szervezetten és szisztematikusan végzik a vízelvezető árkok tisztítását. A múlt év végén megkezdett munkát amint az időjárási viszonyok lehetővé teszik, idén is tovább folytatják.











- A nagy esőzések időszakában volt a körzetben olyan ingatlan, ahol befolyt a konyhába a víz. Ezt a régóta aktuális problémát igyekszünk enyhíteni most a vízelvezető árkok átgondolt, megtervezett és következetesen végrehajtott tisztításával. Bár ez minden ingatlantulajdonosnak kötelessége lenne, vannak, akik a minimális karbantartási feladatokat sem látják el. Mivel azonban a következmények másokat is sújtanak, a körzet képviselőjeként felkaroltam az ügyet, és megszerveztem a munkát - mondta el Szamosi Endre, akitől azt is megtudtuk, hogy a Zrínyi utcai S-kanyarnál, a Berzsenyi utcán, a Bethlen utca elején és a Bethlen utcai közben már rendbe tették az árkok egy-egy szakaszát. A munkálatokban három közmunkás vett részt.

- Korábban a Könyök utcai vízelvezető árkot takarítottuk ki, ahonnan több teherautónyi földet szállíttattunk el. Terveink szerint tavasszal tovább folytatjuk a programot, és külön figyelmet fordítunk azokra a helyekre, ahol a vízelvezető csatornák a föld alatt futnak.

A képviselő szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy az átereszekben gyakran képződik úgynevezett földdugó. Ezeket ahol lehetett kimosatták, ahol viszont ez nem sikerült, ott úgynevezett „csőgörénnyel” szeretnék felszabadítani a csapadékvíz útját. Szamosi Endre szerint amennyiben tavasszal még a nagy esőzések előtt sikerül rendbe tenni a csapadékvíz elvezető árkokat, a térségben élők komoly változást tapasztalhatnak lakókörnyezetükben. Bízik abban, hogy ezek után azok is nagyobb figyelmet fordítanak majd az ingatlanjukhoz tartozó csatornarész karbantartására, akik eddig elmulasztották azt.


 

Kövessen minket a Facebookon is!