Helyi hírek 2015. február 3. 07:30

Pályázatfigyelő

Pályázatfigyelő
A Petőfi Sándor Városi Könyvtár pályázatfigyelő szolgáltatása.

A CEWE fotópályázatot hirdet Our world is beautiful (Gyönyörű világunk) címmel.
 

A következő kategóriákban lehet pályázni: sport; emberek; tájak; épületek; közlekedés és infrastruktúra; valamint természet. A pályázat nyertese exkluzív fotós utazást kap, de az első ezer helyezettet is jutalmazzák. Beküldési határidő: 2015. március 31. A legjobb fotóival megnyerheti az 1000 darab, mintegy 80 000,- EUR összértékű csábító nyeremény egyikét.



A főnyeremény a CEWE Photo Award díj, valamint az artistravel utazásszervező iroda exkluzív fotós utazása. A 2–6. helyezett nyereménye egy-egy 1500,- EUR értékű artistravel utazási utalvány. A 7–20. helyezett Samsung termékeket nyer. A 21–1000. helyezett jutalma egy-egy CEWE fotótermékek vásárlására felhasználható utalvány. Pályázati feltételek és bővebb információ a honlapon: http://palyazat.fotokonyv.hu/beautiful-world-2014/
 

Forradalmak – novellaíró pályázat

A Historium Kiadó történelmi novellaíró pályázatot hirdet pályakezdő prózaíróknak, az 1703-1711-es Rákóczi-szabadságharc, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc, illetve az 1956-os forradalom témakörében, Forradalmak címmel. A nyertes novellák országosan terjesztett, közös kötetben jelennek meg. Pályázhat minden olyan magyar anyanyelvű (bármely országban élő) szerző, aki már elmúlt tizenöt éves, és legfeljebb egy önálló (nyomtatásban is megjelent) kötettel rendelkezik.

A pályaműveknek vagy az 1703-1711-es, vagy az 1848-1849-as évek alatt, vagy 1956-ban kell játszódniuk, és mindenképpen kapcsolódniuk kell a magyar történelem fent említett eseményeihez. Olyan pályaművet is elfogadunk, mely megfelelő művészi eszközökkel akár egyszerre mesél mindhárom forradalomról. A pályaművek minimális terjedelme 10.000, maximális terjedelme 30.000 leütés lehet (szóközökkel). A pályaműveket .doc formátumban (Microsoft Windows 1997-2003) kérjük benyújtani. A szöveg ne tartalmazzon semmilyen formázást, sem behúzásokat (tabulátorokat), sem pedig képfájlokat.

Ajánlott beállítások: 12-es Times New Roman, 1-es sorköz. Kizárólag polgári névvel vagy magyar csengésű művésznévvel lehet pályázni. A pályaműveket e-mailben várjuk a [email protected] címre, kizárólag csatolt állományként. A tárgy mezőbe kérjük beírni a következőt: „Forradalmak – pályamű”. Egy pályázó csak egy művel jelentkezhet, mely még nem jelent meg nyomtatásban, és melyet szerzője nem nyújtott be másik pályázatra! Postai úton beküldött kéziratokat nem fogadunk el érvényes pályamunkának, ilyen anyagot nem őrzünk meg, és nem küldünk vissza! Beküldési határidő: 2015. március 2. (éjfél)

Eredményhirdetés: március 31. Díjazás: A legjobb írások megjelennek a Forradalmak c. antológiában, melyből minden nyertes szerző 10 tiszteletpéldányt kap. A kötet nyomtatásban, országos terjesztéssel lát napvilágot, és a Fiatal magyar prózaírók sorozat részét képezi majd, mely nagyszerű kiugrási lehetőséget biztosíthat a kezdő és haladó tehetségeknek. A sorozat eddig megjelent kötetei: Sár, vér, levendula (2012), A holló évszázada (2013), 100 magyar baka (2014), Fegyvert s vitézt éneklek (2014). A pályázat itt olvasható: http://www.historiumkiado.eu/
 

A részletes pályázati kiírásokról érdeklődjön a városi könyvtárban, nyitvatartási időben.
 

hétfő: zárva

kedd, péntek: 9-17 óráig

szerda, csütörtök: 12-17 óráig

szombat: 8-12 óráig


E-mail: [email protected]

Honlap: www.psvk.hu


 

Kövessen minket a Facebookon is!