Helyi hírek 2015. február 3. 15:25 Forrás: kecskemeti-hirhatar.hu

Ingyenes Próbaérettségi Napot szerveznek Kecskeméten

Ingyenes Próbaérettségi Napot szerveznek Kecskeméten
A Studium Generale, a Budapesti Corvinus Egyetem hivatalos érettségi előkészítője 2015. február 14-én rendezi meg az Országos Nyílt Próbaérettségi Napját, ahol az ország bármely középiskolás diákja írhat próbaérettségit az általa választott tantárgyból. A kecskeméti helyszín a Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola lesz.



Az esemény keretein belül a diákok történelem, matematika, elméleti és üzleti gazdaságtan tantárgyakból mérhetik fel tudásukat emelt- és középszinten egyaránt. A próbaérettségiken a részvétel teljesen ingyenes, és erre az ország több pontján is lehetőség van: Budapesten, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon és Pécsett.

A Próbaérettségi Nap megvalósulását az EU-Diákok támogatja. A rendezvény célja, hogy a tanulók a próbaérettségi megírásával visszajelzést kapjanak jelenlegi tudásszintjükről és reális képet kapjanak arról, hogy milyen hiányosságokat kell pótolniuk az érettségiig hátralévő három hónap folyamán.

Ezen felül ez egy hasznos lehetőség rutinszerzésre is, amellyel könnyebben lehet a gyakran felmerülő vizsgadrukkot leküzdeni, mivel egy valós, az érettségihez nagyon hasonló szituációban kell kipróbálniuk magukat. A megírt tesztvizsgákat a Studium Generale diákszervezet tagjai javítják ki és véleményezik, valamint konzultációs lehetőséget is biztosítanak a feladatok mellé írt észrevételeken felül.

A szervezők körülbelül 2500 középiskolás tanulót várnak a rendezvényre, amelyen a részvétel egy ingyenes előzetes regisztrációhoz van kötve. Jelentkezni 2015. február 8-ig lehet a www.studiumgenerale.hu honlapon a „PRÉ Nap" menüpont alatt, valamint további információ a rendezvényről az „SG Országos Nyílt Próbaérettségi Nap" Facebook oldalon érhető el.

 

Kövessen minket a Facebookon is!