Sport 2015. február 4. 11:45

IV. korcsoportos országos futsal döntőnek ad otthont Félegyháza

Képgaléria
IV. korcsoportos országos futsal döntőnek ad otthont Félegyháza
A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Bács-Kiskun Megyei Diák- és Szabadidősport Egyesület, valamint Kiskunfélegyháza önkormányzata közösen rendezi meg február 7-én és 8-án a IV. korcsoportos fiúk országos futsal döntőjét. A versenyen 19 megye legjobb csapata, valamint a főváros legerősebb együttese vesz részt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Balla László, Kiskunfélegyháza alpolgármestere elmondta, a diákolimpiai döntő rendezési jogát pályázat útján szerezték meg. Fontos szempont volt, hogy Kiskunfélegyháza két mérkőzésekre is alkalmas csarnokkal rendelkezik, ami a lebonyolítás előfeltételének számított.

 

A rendezvényt február 6-án 19 órakor a Constantinum Intézmény Sportcentrumában nyitják meg.

A mérkőzések február 8-án, szombaton kezdődnek el. A csapatok nagy létszáma miatt a találkozókat két helyszínen, a KÉSZ Aréna Városi Sportcsarnokban és a Constantinum Intézmény Sportcentrumában bonyolítják le.
 

A 2000-2001 között született tanulók kétszer 12 perces mérkőzéseket vívnak egymással.

A kiírás szerint a győztesek három pontot kapnak. Ha a rendes játékidőben nem születik döntés, akkor hatméteres büntetőrúgásokra kerül sor. Ennek győztese két ponttal, a vesztes fél egy ponttal gazdagodik.

A program szerint az elődöntőket és a finálét vasárnap rendezik meg a KÉSZ Arénában.

Az első három helyezettet éremmel díjazzák. Emellett külön elismerésben részesül a gólkirály, a legjobb kapus, a legtechnikásabb játékos és a győztes csapat felkészítője.

 

 

G. Z.

Kövessen minket a Facebookon is!