Helyi hírek 2015. február 4. 07:30

Fát ültetnek minden félegyházi újszülöttnek

Fát ültetnek minden félegyházi újszülöttnek
Várhatóan áprilisban ültetik el az első, félegyházi baba születésének emléket állító facsemetét. A nagyszerű kezdeményezésre Meizl Ferenc nyugalmazott iskolaigazgató, a Magyar Madártani Egyesület helyi vezetője hívta fel a városvezetők figyelmét a decemberi közmeghallgatáson, és az ötlet értő fülekre talált.




2009-ben indult az az országos kezdeményezés, miszerint minden újszülöttnek névvel ellátott fát ültetnek azokban a városokban, ahol erre az önkormányzat helyet biztosít és vállalja a gondozásukat is. A csemetéket – tudtuk meg Meizl Ferenctől – a Gemenci Zrt. biztosítja. Minden évben az év fáját, így idén a kocsányos tölgyet népszerűsítik a programmal.

Az elültetett facsemetéket a közmunkaprogram keretében közmunkások gondozzák majd Félegyházán. Az évi 200-300 fának Nagy Ágnes kertészmérnök irányításával keresi meg a város a legjobb helyet. Először a Bankfalui ásatás helyszínén létrehozott emlékparkban, majd a Petőfi Lakótelep melletti víztorony környékén megálmodott szabadidőpark területén ereszthetnek gyökeret a fák.

Az elkötelezett környezetvédő szerint az új városvezetés fogékony a természetvédelemre és a közösségformáló, városépítő kezdeményezésekre, aminek hatására látványos értékteremtés indulhat meg Félegyházán.

T. T.

 

Kövessen minket a Facebookon is!